Η BMW ανακοινώνει τη νέα έκδοση του iDrive στην CES

Σχετικά άρθρα

Η BMW γιορτάζει τα 20 χρόνια της ενσωμάτωσης του iDrive στα μοντέλα της και στη φετινή CES -που διεξάγεται από 11 έως 14 Ιανουαρίου αποκλειστικά ψηφιακά- η γερμανική εταιρία παρουσιάζει την επόμενη έκδοση του συστήματος. Το νέο iDrive θα γίνει διαθέσιμο κατά τη διάρκεια του 2021, και σηματοδοτεί τη μετάβαση στη νέα, ψηφιακή εποχή.

Η ψηφιακή παρουσία της BMW στη φετινή CES περιλαμβάνει επίσης ένα ψυχαγωγικό teaser video που οπτικοποιεί την εξέλιξη της αμφίδρομης επικοινωνίας του οδηγού με ένα μοντέλο της τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Πρωταγωνίστριες αυτού του ταξιδιού στο χρόνο είναι η Σειρά 7 του 2001 -το πρώτο μοντέλο με σύστημα iDrive– και το iX, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021 και στο οποίο θα δούμε για πρώτη φορά τη νέα γενιά του λειτουργικού συστήματος.

Η επόμενη γενιά του iDrive προάγει την αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού της. Το νέο σύστημα γεφυρώνει έξυπνα το χάσμα μεταξύ αναλογικής και ψηφιακής τεχνολογίας, κάτι που με τη σειρά του, σηματοδοτεί ένα ακόμα τεχνολογικό άλμα, καθώς τόσο ο αριθμός των διαθέσιμων λειτουργιών ενός οχήματος όσο και η πολυπλοκότητά τους αυξάνονται συνεχώς.

Η ψηφιακή νοημοσύνη δίνει το παρών στα αυτοκίνητα με βελτιστοποιημένους αισθητήρες για καλύτερη αντίληψη και ανάλυση του περιβάλλοντος. Ως αποτέλεσμα, λειτουργίες οδήγησης και στάθμευσης μπορούν να αυτοματοποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Και υπηρεσίες βασισμένες στο cloud αντλούν πληροφορίες από μία συνεχώς αυξανόμενη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι, σε πολλές περιπτώσεις, το όχημα έχει πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό πληροφοριών από τον οδηγό. Για παράδειγμα, μπορεί να λαμβάνει και να προβάλλει προειδοποιήσεις κινδύνου από άλλα οχήματα BMW και να προβλέπει τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης σε έναν προορισμό.

Οι εξελίξεις θα συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση, θέτοντας στο σύστημα απεικόνισης και ελέγχου νέες προκλήσεις τώρα και στο μέλλον. Η επόμενη γενιά του BMW iDrive πρόκειται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες ενός έξυπνα συνδεδεμένου οχήματος περισσότερο από ποτέ, κάνοντας την οδηγική εμπειρία ακόμα πιο ασφαλή, πιο άνετη και πιο ξεκούραστη αλλά και πιο πολυσυλλεκτική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BMW M2 CSL από την Alpha-N Performance

Η Alpha-N Performance πρόλαβε την BMW και παρουσίασε την CSL έκδοση της νέας γενιάς της M2. Στιλιστικά η εταιρία τοποθετεί στην Μ2 νέο bodykit...

Αυτό είναι το BMW Vision Neue Klasse X Concept

Αυτό είναι το Vision Neue Klasse X Concept, το νέο πρωτότυπο της BMW που θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μας δείχνουν το...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr