Είναι πλέον γεγονός, η συγχώνευση της FCA με την PSA ολοκληρώθηκε και δημιουργήθηκε η Stellantis. Όπως αναφέρουν οι δύο εταιρίες στη κοινή τους δήλωση:

Η συγχώνευση μεταξύ της Peugeot S.A. και της Fiat Chrysler Automobiles N.V. που δημιουργεί την Stellantis N.V. άρχισε να ισχύει σήμερα.

Το αποτέλεσμα της συγχώνευσης, ύψους 38 δισ. ευρώ, είναι η δημιουργία του ομίλου Stellantis, ο οποίος γίνεται ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων του κόσμου βάσει όγκου και της τρίτης μεγαλύτερης βάσει του κύκλου εργασιών.

Επίσης θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει πως σχεδόν ένα στα δύο επιβατικά αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα προέρχεται είτε από τη Stellantis, είτε από τον Όμιλο Volkswagen.

Κάτω από την στέγη της Stellantis πλέον υπάρχουν 14 μάρκες, οι Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati, Chrysler, Lancia, Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall και DS.

Η Stellantis έχει την έδρα της στην Ολλανδία και οι κοινές μετοχές της θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Mercato Telematico Azionario στο Μιλάνο και στο Euronext στο Παρίσι από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, αλλά και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.

Στις σχετικές ειδήσεις, ίσως τελικά δεν υπάρξει επιστροφή της Peugeot στην αγορά των ΗΠΑ, αφού οι άνθρωποι της Stellantis πιστεύουν πως θα κόψει πωλήσεις από άλλες μάρκες της εταιρίας.