Για 10 συνεχόμενα χρόνια το λευκό χρώμα είναι το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου παγκοσμίως, με το μαύρο, το γκρι, το ασημί και το μπλε να ακολουθούν, με τα χρώματα αυτά να αντιπροσωπεύουν το 88% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν το 2020, με τα αυτοκίνητα που είναι βαμμένα σε κόκκινο, μπεζ, καφέ, κίτρινο, χρυσαφί, πράσινο και άλλα χρώματα να αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 12%.

Η Jung Lim Park, Senior Colour and Trim Designer της VW προβλέπει πως τα πιο ζωηρά χρώματα θα κυριαρχήσουν στο μέλλον, με τον κόσμο να αναζητά πιο φωτεινά και έντονα χρώματα λόγω της ψηφιακής ζωής που έχουμε όλοι μας, με τις περισσότερες εικόνες που βλέπουμε να προέρχονται μέσα από τις οθόνες των κινητών τηλεφώνων, των υπολογιστών, των τηλεοράσεων και των tablets.

Όπως είπε ο Park:

Tο μέλλον θα είναι πολύχρωμο. Τα χρώματα αλλάζουν πάντα και η αντίληψή μας για το χρώμα εξελίσσεται πάντα ανάλογα με το τι βλέπουμε, τι παρατηρούμε και με το τι ζούμε,

συμπληρώνοντας πως η Volkswagen είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τα έντονα χρώματα, κάτι που αποδεικνύεται και από το πρωτότυπο ID Buzz που το παρουσίασε σε μια διχρωμία του κίτρινου και του γκρι.