Το VW Group αναμένει η ζήτηση να ανακάμψει το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Σχετικά άρθρα

Ο CΕΟ του VW Group, Herbert Diess, προβλέπει πως η παγκόσμια ζήτηση για νέα αυτοκίνητα θα σημειώσει σημαντική αύξηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με την κρίση της Covid 19 και την έλλειψη των τσιπ να επηρεάζουν αρνητικά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του γερμανικού κολοσσού. Όπως είπε:

Ανυπομονώ για το 2021 και αναμένω ότι η παγκόσμια οικονομία θα δει μια ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, κατά την οποία θα πρέπει να δούμε τα τρέχοντα προγράμματα εμβολιασμού να έχουν αποτέλεσμα. Τότε περιμένω από τους ανθρώπους να αγοράσουν περισσότερα αυτοκίνητα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σημαντική ανάκαμψη.

Το 2020 το VW Group έχασε τα ηνία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας από πλευράς πωλήσεων, μιας και η Toyota πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα από αυτή.

Στόχος του VW Group είναι μέσα στο 2021 να πουλήσει περίπου 600.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με τα 150.000 εξ’αυτών να είναι ID.4. Ο Diess πρόσθεσε πως η εταιρία του έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τα γενικά έξοδά της κατά 5% και το κόστος των υλικών κατά 7%, προκειμένου με τις εξοικονομήσεις αυτές να χρηματοδοτήσει μελλοντικά της project που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες κινητικότητας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...