Ο CΕΟ του VW Group, Herbert Diess, προβλέπει πως η παγκόσμια ζήτηση για νέα αυτοκίνητα θα σημειώσει σημαντική αύξηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με την κρίση της Covid 19 και την έλλειψη των τσιπ να επηρεάζουν αρνητικά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του γερμανικού κολοσσού. Όπως είπε:

Ανυπομονώ για το 2021 και αναμένω ότι η παγκόσμια οικονομία θα δει μια ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, κατά την οποία θα πρέπει να δούμε τα τρέχοντα προγράμματα εμβολιασμού να έχουν αποτέλεσμα. Τότε περιμένω από τους ανθρώπους να αγοράσουν περισσότερα αυτοκίνητα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σημαντική ανάκαμψη.

Το 2020 το VW Group έχασε τα ηνία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας από πλευράς πωλήσεων, μιας και η Toyota πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα από αυτή.

Στόχος του VW Group είναι μέσα στο 2021 να πουλήσει περίπου 600.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με τα 150.000 εξ’αυτών να είναι ID.4. Ο Diess πρόσθεσε πως η εταιρία του έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τα γενικά έξοδά της κατά 5% και το κόστος των υλικών κατά 7%, προκειμένου με τις εξοικονομήσεις αυτές να χρηματοδοτήσει μελλοντικά της project που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες κινητικότητας.