Η AlphaTauri ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου μονοθέσιου της

Σχετικά άρθρα

Η Scuderia AlphaTauri έγινε η τέταρτη ομάδα που ανακοίνωσε την ημερομηνία παρουσίασης του φετινού της μονοθέσιου. Τα αποκαλυπτήρια του AT02 θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, χωρίς να γίνεται γνωστό που θα γίνουν αυτά. Ωστόσο, αυτά λογικά θα γίνουν διαδικτυακά, για να ακολουθήσει αμέσως μετά το shakedown του στην πίστα του Misano, όπως είχε γίνει και πέρσι.

Η ιταλική ομάδα διατήρησε τον Pierre Gasly στις τάξεις της, αλλά δίπλα του θα βρεθεί ο Yuki Tsunoda, αντικαθιστώντας τον Daniil Kvyat. Ο 20χρονος Ιάπωνας είναι μέλος τόσο του προγράμματος Red Bull Junior, όσο και του αντίστοιχου νέων οδηγών της Honda.

Ο Tsunoda τερμάτισε στην τρίτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Formula 2, οδηγώντας για την Carlin. Αυτό το αποτέλεσμα έδωσε στον οδηγό από την Kanagawa της Ιαπωνίας το “εισιτήριο” για την είσοδο του στην F1, καθώς συγκέντρωσε τους απαιτούμενους βαθμούς στην Super License του.

O Tsunoda θα γίνει ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που θα αγωνιστεί στην F1 μετά τον Kamui Kobayashi, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά το 2014 με την Caterham. Επιπλέον, ο νέος οδηγός της AlphaTauri γίνεται ο πρώτος οδηγός της F1 που έχει γεννηθεί το 2000, ή αργότερα.

Ο Tsunoda ήρθε στην Ευρώπη πριν από δύο χρόνια, έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία, αλλά σημείωσε ταχεία πρόοδο μέσω των μικρότερων κατηγοριών μετά την κατάκτηση της Ιαπωνικής F4 το 2018. Την επόμενη χρονιά τερμάτισε ένατος στην πρώτη του σεζόν στην F3, παίρνοντας μία νίκη και δύο ακόμη βάθρα, ενώ φέτος έκανε το βήμα στην F2, όπου πήρε επτά βάθρα και δύο νίκες.

Ημερολόγιο παρουσιάσεων

Ομάδα Ημερομηνία
McLaren 15 Φεβρουαρίου
AlphaTauri 19 Φεβρουαρίου
Alfa Romeo 22 Φεβρουαρίου
Mercedes 2 Μαρτίου
Red Bull
Renault
Aston Martin
Ferrari
Haas
Williams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...