H αστυνομία της Αγγλίας ειδοποιεί τους οδηγούς ότι το υλικό από dashcams μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέσα στο 2019 η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε 32.370 video καταγεγραμμένα από κάμερες τοποθετημένες εντός των αυτοκινήτων των πολιτών της χώρας.

Με ρυθμό σχεδόν 90 videos ανά ημέρα, το νούμερο αυτό είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο του 2018, με την αστυνομία να κάνει χρήση αυτού πλούσιο υλικού, καθώς περίπου το 25% των περιπτώσεων οδηγήθηκαν στην δίωξη.

Ένας από τους λόγους που έχει αυξηθεί η χρήση του συγκεκριμένου υλικού από dashcams είναι η ολοένα αυξανόμενη χρήση καμερών από αυτοκινητιστές και ποδηλάτες. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο κάποιος να “ανεβάσει” το υλικό στην αστυνομία, καθώς υπάρχει μια διαδικτυακή πύλη όπου οι οδηγοί μπορούν να ανεβάσουν πλάνα από κάμερες σε 33 αστυνομικές υπηρεσίες.

Ο Simon Williams, εκπρόσωπος ασφαλείας του Royal Automobile Club (RAC), χαρακτηρίζει τη χρήση των dashcams επαναστατική, τονίζοντας:

Καθώς ολοένα και πιο πολλοί οδηγοί και ποδηλάτες χρησιμοποιούν τώρα κάμερες και κάμερες κράνους, κάθε χρήστης του δρόμου πρέπει να γνωρίζει ότι οποιαδήποτε από τις ενέργειές του που δεν είναι σύμφωνα με το νόμο θα μπορούσε να καταλήξει στην αστυνομία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...