Η Hyundai παρουσίασε το Tiger, ένα πρωτότυπο όχημα που το όνομά του προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Transforming Intelligent Ground Excursion Robot. Αναπτύχθηκε από το New Horizons Studio της κορεατικής εταιρίας και σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ωφέλιμα φορτία σε δύσκολες προσβάσιμες περιοχές.

Το πρωτότυπο μη επανδρωμένο όχημα βασίζεται σε μια αρθρωτή πλατφόρμα και μπορεί να μεταφέρει από προμήθειες έκτακτης ανάγκης μέχρι πακέτα και ερευνητικό/ιατρικό εξοπλισμό. Φέρει ένα εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης που του επιτρέπει να “περπατά” πάνω από εμπόδια που συναντά, διατηρώντας το ωφέλιμο φορτίο ασφαλές. Πρόκειται για μια ιδέα που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο Elevate concept.

Το τετρακίνητο Tiger έχει 8 αισθητήρες υπερήχων, 8 κάμερες, σύνδεση GPS και 4G και δύο ραντάρ με δυνατότητα σκαναρίσματος του υπεδάφους. Σύμφωνα με την Hyundai το Tiger μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικά σώματα για διάφορες εφαρμογές, όπως υπηρεσίες παράδοσης φορτίου ή επιτήρησης σε τοποθεσίες που δεν είναι κατάλληλες για τον άνθρωπο.

Μάλιστα, το Tiger έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να συνδεθεί με ένα μη επανδρωμένο ενάεριο όχημα που μπορεί να το αφήσει σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, ενώ σύμφωνα με την Hyundai το Tiger θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξερευνήσει τη σελήνη και άλλους πλανήτες.