Χθες διάβασες ότι η SK Innovation έχασε τη δικαστική διαμάχη από την LG Chem, με την τελευταία να κατηγορεί την πρώτη για κλοπή εμπορικών μυστικών των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια 10ετή εντολή αποκλεισμού, που απαγορεύει την εισαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες ορισμένων μπαταριών ιόντων λιθίου από την SK Innovation.

Ωστόσο, η τελευταία προμηθεύει μπαταρίες πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, με μια εξ’αυτών να είναι η Ford, η οποία ετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση του F-150.

Η Αμερική θα επιτρέψει στην τελευταία να εισάγει εξαρτήματα για την εγχώρια παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου και άλλων μερών για την ηλεκτρική έκδοση του F-150 της Ford, για τέσσερα χρόνια, και για τα ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen Αμερικής βασισμένα στην πλατφόρμα MEB για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, για δύο χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπλε Οβάλ εταιρίας, Jim Farley, ζήτησε από τις δύο κορεάτικες εταιρίες να “τα βρουν”, γράφοντας στο Twitter:

Ο εθελοντικός διακανονισμός μεταξύ αυτών των δύο προμηθευτών θα είναι τελικά προς το συμφέρον των κατασκευαστών και των εργαζομένων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η απόφαση της επιτροπής του Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) δίνει τη δυνατότητα στη Ford να βγάλει στην αγορά το πρωτοποριακό ηλεκτρικό μας F-150.