Ο CEO της Ford ζητά από LG Chem και SK Innovation να “τα βρουν”

Σχετικά άρθρα

Χθες διάβασες ότι η SK Innovation έχασε τη δικαστική διαμάχη από την LG Chem, με την τελευταία να κατηγορεί την πρώτη για κλοπή εμπορικών μυστικών των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια 10ετή εντολή αποκλεισμού, που απαγορεύει την εισαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες ορισμένων μπαταριών ιόντων λιθίου από την SK Innovation.

Ωστόσο, η τελευταία προμηθεύει μπαταρίες πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, με μια εξ’αυτών να είναι η Ford, η οποία ετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση του F-150.

Η Αμερική θα επιτρέψει στην τελευταία να εισάγει εξαρτήματα για την εγχώρια παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου και άλλων μερών για την ηλεκτρική έκδοση του F-150 της Ford, για τέσσερα χρόνια, και για τα ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen Αμερικής βασισμένα στην πλατφόρμα MEB για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, για δύο χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπλε Οβάλ εταιρίας, Jim Farley, ζήτησε από τις δύο κορεάτικες εταιρίες να “τα βρουν”, γράφοντας στο Twitter:

Ο εθελοντικός διακανονισμός μεταξύ αυτών των δύο προμηθευτών θα είναι τελικά προς το συμφέρον των κατασκευαστών και των εργαζομένων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η απόφαση της επιτροπής του Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) δίνει τη δυνατότητα στη Ford να βγάλει στην αγορά το πρωτοποριακό ηλεκτρικό μας F-150.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...