Στις 18 του μηνός η Nissan θα παρουσιάσει τη νέα, τρίτη, γενιά του Qashqai, γι’αυτό και η ιαπωνική εταιρία έδωσε ένα ακόμη teaser video του μοντέλου της.

1

Το νέο Qashqai θα βασίζεται στην CMF-C πλατφόρμα της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και θα γίνει το πρώτο μοντέλο που την χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη πλατφόρμα στην Ευρώπη. H Nissan έχει στόχο έως το 2024 το 50% των πωλήσεων της στην Ευρώπη να αφορά “ηλεκτροποιημένα” μοντέλα.

Στο εσωτερικό, το νέο Qashqai διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″ αλλά και head-up display 10,8″ το οποίο προβάλλει στο παρμπρίζ διάφορες πληροφορίες. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη αφής 9″ που υποστηρίζει Amazon Alexa, Apple Carplay και Android Auto, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό του θα υπάρχει ηχοσύστημα της Bose με 12 ηχεία, σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone, θύρες USB, καθίσματα με σύστημα μασάζ, Nappa δερμάτινες επενδύσεις και άλλα.

2

Η καμπίνα του νέου Qashqai θα είναι πιο ευρύχωρη σε σχέση με τη τωρινή γενιά, μιας και οι διαστάσεις του μοντέλου έχουν μεγαλώσει. Το μήκος του αυξάνεται κατά 3,5 εκατοστά, το πλάτος κατά 3,2 εκατοστά και το ύψος κατά 2,5 εκατοστά, με το μεταξόνιο να αυξάνεται κατά 2 εκατοστά. Σε ότι αφορά τον χώρο αποσκευών, αυτός θα μεγαλώσει κατά 74 λίτρα σε σχέση με αυτόν της τωρινής γενιάς.

3Διάβασε ακόμα

H Nissan αναλύει το e-Power ηλεκτρικό σύστημα του νέου Qashqai, απόδοσης 190 ίππων

Το νέο Qashqai θα είναι διαθέσιμο με τον 1.300άρη DiG-T κινητήρα βενζίνης, εξοπλισμένο με ήπια υβριδική τεχνολογία 12V, ενώ θα έχει στην γκάμα των κινητήρων του και το νέο υβριδικό σύστημα μετάδοσης e-Power, κάνοντας το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του. Η κυκλοφορία του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο έτος, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας.