Επίσημο: McLaren MCL35M

Σχετικά άρθρα

Η McLaren έγινε η πρώτη ομάδα της F1 που αποκάλυψε το μονοθέσιο της για το 2021, παρουσιάζοντας πριν λίγα λεπτά την MCL35M, στις εγκαταστάσεις του MTC στο Woking της Αγγλίας. Το αναβαθμισμένο μονοθέσιο θα κάνει το shakedown του αύριο στην πίστα του Silverstone, όπου οι Daniel Ricciardo και Lando Norris θα πάρουν μια πρώτη γεύση.

Όπως γνωρίζεις, η MCL35M είναι το πρώτο μονοθέσιο που φέρει το power unit της Mercedes-AMG, με την βρετανική ομάδα να είναι η μοναδική που πήρε ειδική άδεια για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο σασί του μονοθέσιου της, έτσι ώστε να μπορέσει να τοποθετήσει το power unit της γερμανικής εταιρίας.

Αισθητικά, το μονοθέσιο μοιάζει αρκετά με το περσινό, αλλά φέρει αλλαγές στην εμπρός μύτη, η οποία είναι ελαφρώς πιο φαρδιά, ενώ διακρίνεται και ένα μικρότερο κάλυμμα για τον κινητήρα. Επίσης, δεν υπάρχουν αεροδυναμικά στοιχεία στους πλαϊνούς καθρέπτες.

Εκτός αυτών, όλες οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν μερικές αλλαγές στα μονοθέσια τους. Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές εντοπίζονται στο δάπεδο των μονοθέσιων, στους πίσω αεραγωγούς φρένων και στους διαχύτες, με τις ομάδες να έχουν κατά νου και το όριο του προϋπολογισμού που θα τεθεί σε ισχύ φέτος, και ορίζεται στα 145 εκατομμύρια δολάρια.

Tο νέο “γραφείο” των Ricciardo και Norris διατηρεί τα χρώματα και το ματ φινίρισμα του περσινού μονοθέσιου, με ελάχιστες αλλαγές στα γραφικά του livery. Η MCL35M είναι το δεύτερο μονοθέσιο υπό την επίβλεψη του Andreas Seidl ως επικεφαλής της ομάδας, καθώς και του James Key ως τεχνικού διευθυντή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...