Η 2η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ιαπωνίας κατασκευάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Η Idemitsu Kosan είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ιαπωνίας και μέσα στο έτος θα προσφέρει στην αγορά το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η Idemitsu Kosan, όπως και η Shell, προβλέπει πως η ζήτηση για πετρέλαιο θα μειώνεται από εδώ και εξής και το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο θα συμβάλει ώστε να διατηρήσει σε λειτουργία τα 6.400 πρατήρια καυσίμων που διαθέτει στην Ιαπωνία.

Η Idemitsu που ιδρύθηκε το 1911, συνεργάζεται με την Tajima EV, την εταιρία του Nobuhiro “Monster” Tajima προκειμένου να βγάλει στην αγορά ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με αυτονομία 100 χλμ και τελική ταχύτητα 60 χλμ/ώρα. Είναι τετραθέσιο και οι διαστάσεις του το καθιστούν μικρότερο από ένα kei car.

Η εταιρία, χρησιμοποιώντας την πετροχημική της τεχνογνωσία, έχει κατασκευάσει από “υψηλής απόδοσης” πλαστικό το σώμα του αυτοκινήτου της, το οποίο θα ξεκινά περίπου από τις 7.895 ευρώ.

Η Idemitsu σχεδιάζει να πουλά και να επισκευάζει το αυτοκίνητό της στο δίκτυο των πρατηρίων καυσίμων που διαθέτει. Ο σχεδιασμός του μοντέλου φέρει την υπογραφή του Ken Okuyama, πρώην επικεφαλής σχεδίασης του οίκου Pininfarina, που έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων και την Ferrari Enzo.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως έως το 2035 θα απαγορεύσει την πώληση νέων οχημάτων που κινούνται με βενζίνη ή πετρέλαιο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050.

Διάβασε επίσης

Ιαπωνία: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ίσως οδηγήσουν στη κατάργηση των kei cars

ΠηγήNikkei.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...