Η Skoda δίνει τα σκίτσα σχεδιασμού του Kushaq

Σχετικά άρθρα

H Skoda συνεχίζοντας το teasing του μοντέλου, έδωσε δύο επίσημα σκίτσα του Kushaq, που προσφέρουν μια -προφανώς, υπερβολική- ματιά στο επερχόμενο crossover της μάρκας, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Ινδία.

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν στις 18 Μαρτίου, με το μοντέλο να προστίθεται στα Rapid, Octavia, Superb, Karoq και Kodiaq, που διαθέτει η γκάμα της Skoda στην Ινδία.

Το μεσαίου μεγέθους SUV είναι το πρώτο μοντέλο που έχει εξελιχθεί ειδικά για την αγορά της Ινδίας, με όνομα του να συμμορφώνεται με την ονοματολογία των SUV της τσέχικης εταιρίας, που ορίζει το όνομα τους να ξεκινά με το γράμμα K και να τελειώνει με το γράμμα Q (Kodiaq, Karoq, Kamiq).

Αυτό προέρχεται από τα σανσκριτικά, μια ινδική γλώσσα με παράδοση χιλιάδων ετών. Στη “γλώσσα των θεών”, που χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα, η λέξη “kushak” σημαίνει βασιλιάς ή αυτοκράτορας.

Το μοντέλο θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Vision In Concept, το οποίο παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Το Kushaq βασίζεται στην MQB A0 IN πλατφόρμα του VW Group, θα πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας και μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης, τον 1.000άρη και 1.500άρη TSI.

Και οι δύο θα μεταφέρουν την κίνηση στον εμπρός άξονα, και θα συνδυάζονται -ανάλογα την έκδοση- με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 έγινε γνωστό πως το VW Group θέλει να μεγαλώσει την διαφοροποίηση μεταξύ των μοντέλων της Volkswagen, της Seat και της Skoda, με την Seat να ανεβαίνει κατηγορία, ενώ η Skoda θα γίνει η εταιρία που θα προσφέρει προσιτά μοντέλα στην αγορά, χωρίς ωστόσο να θέλει να ανταγωνιστεί την Dacia.

Μετά το Kushaq, θα ακολουθήσει ένα sedan μοντέλο βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα, με τα δύο μοντέλα να κατασκευάζονται στην Ινδία. Τα οχήματα που βασίζονται στη φθηνότερη πλατφόρμα δεν αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα προς πώληση στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να γίνει αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η επένδυση της Skoda στην Ινδία, ύψους 1 δισ. ευρώ, είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου India 2.0, με την εξέλιξη της low-cost πλατφόρμας για την Ινδία να είναι σημαντική, καθώς η συγκεκριμένη αγορά είναι τεράστια για φθηνά οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...

Η Skoda teasάρει ένα νέο μικρό SUV για την Ινδία

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία ενός νέου μικρού SUV, το οποίο θα αποτελέσει το επόμενο βήμα της προϊοντικής επίθεσης της στην...