Από τον περσινό Σεπτέμβριο υπάρχουν φήμες που θέλουν το VW Group να έχει συμφωνήσει να πουλήσει την Bugatti στη κροατική Rimac Automobili και ο CEO της Porsche, Oliver Blume, σε πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική Automobilwoche τόνισε πως οι δύο μάρκες τεχνολογικά ταιριάζουν καλά.

Με αυτά τα λόγια, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας αναζωπύρωσε και πάλι τις φήμες ότι Volkswagen είναι στα πρόθυρα να πουλήσει την Bugatti στην εταιρία του Mate Rimac. Σε αντάλλαγμα, η Porsche θα αυξήσει το μερίδιο που κατέχει στη Rimac.

Πιο συγκεκριμένα, ο Blume είπε:

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έντονες συζητήσεις για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί η Bugatti με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Rimac θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο εδώ, επειδή οι μάρκες ταιριάζουν τεχνολογικά. Υπάρχουν διάφορα σενάρια με διαφορετικές δομές. Πιστεύω ότι το ζήτημα θα αποφασιστεί από τον Όμιλο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους”.

Επί του παρόντος η Porsche κατέχει το 15,5% της Rimac και σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία περιλαμβάνει και την δυνατότητα η Porsche να εξαγοράσει μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών της Rimac. Συγκεκριμένα οι φήμες θέλουν την Porsche να εξαγοράζει το 49% των μετοχών της Rimac, αφού ήταν βέτο της οικογένειας Piech, η οποία και κατέχει το 53,3% των μετοχών του VW Group, μέσω της Porsche SE. Μετοχές της Rimac κατέχουν επίσης οι Hyundai, Jaguar, Koenigsegg και Magna.

Τέλος, ο Blume επιβεβαίωσε ότι η Porsche έχει θέσει υψηλότερους στόχους εξοικονόμησης χρημάτων, λέγοντας ότι η εταιρία που διευθύνει σχεδιάζει να υποστηρίξει περικοπές κόστους 10 δισ. ευρώ έως το 2025, από 6 δισ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.