Η Lucid μπαίνει στο χρηματιστήριο, με κεφαλαιοποίηση στα 24 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Η Lucid Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι συγχωνεύτηκε με την εταιρία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) Churchill Capital IV (CCIV), προκειμένου να εισέλθει στο χρηματιστήριο. Η SPAC είναι μια εταιρία που δεν έχει καμία δραστηριότητα, δηλαδή δεν κατασκευάζει, ούτε πουλά κάποιο προϊόν ή υπηρεσία, παρά συστήνεται με μοναδικό σκοπό να μαζέψει χρήματα από επενδυτές πουλώντας μετοχές.

Η συμφωνία των δύο εταιριών θα αποφέρει στην Lucid περίπου 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, κεφάλαια που θα την βοηθήσουν να βγάλει στην αγορά το Air, καθώς και να συνεχίσει την επέκταση του εργοστασίου της στην Αριζόνα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ιδιωτικής θέσης σε δημόσια κεφάλαια (place in public equity, PIPE) με επικεφαλής επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, Fidelity Management, Franklin Templeton, Neuberger Berman, Wellington Management και Winslow Capital. Τέλος, η συγχώνευση περιλαμβάνεται μια χρηματική συνεισφορά περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την CCIV.

Η Lucid Motors που υποστηρίζεται από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο έχει επενδύσει 1 δισ. δολάρια σε αυτή, αποτιμήθηκε στα 24 δισ. δολάρια, πολύ παραπάνω από τα 15 δισ. δολάρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...