Την προηγούμενη εβδομάδα, ο νέος CEO της Jaguar Land Rover, Thierry Bollore, παρουσίασε το πλάνο Reimagine, που ουσιαστικά μετατρέπει την Jaguar σε αμιγώς ηλεκτρικό brand. Συγκεκριμένα η Jaguar από το 2025 θα προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει τελικά η νέα XJ που γνωρίζαμε πως θα είναι ηλεκτρική.

Σήμερα, ο Bollore επιβεβαίωσε ότι η βρετανική μάρκα βρίσκεται σε αναζήτηση ενός συνεργάτη για την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεσή του να διαφοροποιήσει την Jaguar από τη Land Rover.

1

Μιλώντας στο συνέδριο επενδυτών της JLR, ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος τόνισε ότι η Jaguar συζητά με αρκετούς εξωτερικούς συνεργάτες ώστε να συνεργαστεί με έναν εξ’αυτών σχετικά με τη νέα πλατφόρμα που θα χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρίας. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει πιο γρήγορα τα προϊόντα της, με τον Bollore να ξεκαθαρίζει πως η επιλογή του συνεργάτη και της πλατφόρμας θα γίνει ύστερα από την υπόδειξη και του τμήματος σχεδιασμού, ώστε να προσφέρει τις κατάλληλες αναλογίες.

Ο Bollore είπε πως η ανάπτυξη της πλατφόρμας από την ίδια θα ήταν ιδιαίτερα ακριβή, μιας και η Jaguar θα παραμείνει μια αυτοκινητοβιομηχανία χαμηλού όγκου και πιθανότατα θα κατασκευάσει λιγότερα από τα 103.000 αυτοκίνητα που πούλησε πέρυσι.