Ανακαλούνται 131 προσθιοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων Mercedes Sprinter παραγωγής 2018 έως 2020, επειδή ενδέχεται η λειτουργία αναγνώρισης σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων να μην λειτουργεί όπως προβλέπεται. Συνεπώς, ενδέχεται το φως της όπισθεν να μην λειτουργεί προσωρινά έως την επόμενη εκκίνηση κινητήρα, με αποτέλεσμα να μην είναι επαρκής ο φωτισμός πίσω από το όχημα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν, ενδεχομένως, δύσκολο για τους υπόλοιπους οδηγούς να δούνε ότι το όχημα κινείται ή ενδέχεται να κινηθεί προς τα πίσω. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αυξήσει τον πιθανό κίνδυνο ατυχήματος και τραυματισμού ατόμων. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει ενημέρωση του λογισμικού για την αναγνώριση σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.