Η Renault ανακοίνωσε ότι από το 2023 θα παράγει δύο μοντέλα της Mitsubishi στα εργοστάσια της στην Ευρώπη, ώστε να αυτά να κυκλοφορήσουν σε επιλεγμένες -μεγάλες- αγορές της τελευταίας. Έτσι, η Mitsubishi θα πουλά δύο “αδελφά” μοντέλα, τα οποία βασίζονται στις ίδιες πλατφόρμες με αντίστοιχα της γαλλικής εταιρίας, αλλά θα διαθέτουν τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις, αντανακλώντας το DNA της ιαπωνικής μάρκας.

Έτσι, ένας συνδυασμός μοντέλων του Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, που παράγεται στην Ιαπωνία και κυκλοφόρησε πρόσφατα, και των μοντέλων που θα παράγει η Renault, θα επιτρέψει στη Mitsubishi να γίνει πιο ανταγωνιστική στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η σημερινή ανακοίνωση δεν κάνει γνωστό ποια θα είναι τα δύο αυτά μοντέλα που θα παράγει η Renault, αλλά το ένα είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα είναι το ολοκαίνουριο Outlander. Αυτό παρουσιάστηκε πριν τρεις εβδομάδες και βασίζεται στην CMF-C/D πλατφόρμα της Συμμαχίας Renault- Nissan-Mitsubishi.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι τα μοντέλα της Mitsubishi που θα παράγει η Renault δεν θα είναι διαθέσιμα σε δεξιοτίμονη επιλογή, κάτι που πρακτικά αποκλείει την αγορά της Αγγλίας, της Κύπρου και της Μάλτας. Η Mitsubishi στο Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά στο σχεδιασμό της,και θα πουλά την υπάρχουσα γκάμα των μοντέλων της μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα μεταβεί αποκλειστικά σε μια after-sales επιχείρηση.