Διέρρευσαν οι κινητήρες του νέου Honda Civic στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

Λίγες ημέρες μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών της έκδοσης παραγωγής της νέας -11ης- γενιάς του Civic, διέρρευσαν σήμερα και τα κινητήρα σύνολα που θα φέρει το νέο μοντέλο, τουλάχιστον στην αγορά της Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, η διαρροή έρχεται από το California Air Resources Board (CARB), όπου επιβεβαιώνει ότι το νέο Civic θα διατηρήσει στις Η.Π.Α. τα κινητήρια σύνολα, που φέρει η σημερινή γενιά του μοντέλου. Αυτό σημαίνει ότι στην βάση θα υπάρχει ο 2,0-λίτρος ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας, απόδοσης 160 ίππων και 188 Nm ροπής.

Ωστόσο, θα υπάρχει και ο 1.500αρης VTEC Turbo της Honda, o οποίος στην Αμερική αποδίδει 176 άλογα, ενώ στην Ευρώπη 182 άλογα, με τη ροπή να ανέρχεται σε 240 Nm. Τα κιβώτια ταχυτήτων παραμένουν επίσης αμετάβλητα σε αυτά τα μοντέλα και έτσι το Civic θα είναι διαθέσιμο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο ή με ένα αυτόματο CVT. Χωρίς να έχει γίνει ακόμα τίποτα επίσημα γνωστό για την Ευρώπη, η λογική λέει ότι στην ήπειρο μας το νέο Civic θα προσφέρεται και με υβριδικό σύνολο.

Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί την άνοιξη του 2021. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα γίνεται στο εργοστάσιο της Honda στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, αλλά και στην Ιαπωνία, μιας και το εργοστάσιο της εταιρίας στο Swindon της Αγγλίας θα κλείσει το 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα