Η Honda μεταφέρει μέρος της παραγωγής της από την Αγγλία στην Ιαπωνία

Σχετικά άρθρα

Η Honda έχει ανακοινώσει από το 2019 πως το 2021 θα κλείσει το εργοστάσιο της στο Swindon της Αγγλίας και σύμφωνα με το Nikkei, μέρος της παραγωγής του Civic θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της στη πόλη Yorii, βορειοδυτικά του Τόκιο, με το μοντέλο να κατασκευάζεται και στις ΗΠΑ.

Το 2019, μόλις το 11% των Civic που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Swindon πουλήθηκαν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Σχεδόν το 70% πήγε στις ΗΠΑ, ενώ το 6% πουλήθηκε στην Ιαπωνία.

Πέρυσι η Honda πούλησε περίπου 400.000 αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, νούμερο που αντιστοιχεί στο 1/3 των συνολικών της πωλήσεων στην Ευρώπη. Σήμερα, τα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Ευρώπη από την Ιαπωνία καλούνται να πληρώσουν φόρο εισαγωγής 7,5% και από το 2021, που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε, εάν οι κυβερνήσεις τους δεν προχωρήσουν σε μια νέα συμφωνία, τότε τα ιαπωνικά αυτοκίνητα θα φορολογούνται με φόρο εισαγωγής 10% στην Αγγλία.

Γι’αυτό, οι κυβερνήσεις των δύο κρατών βρίσκονται σε συνομιλίες προκειμένου να υπογράψουν νέα εμπορική συμφωνία η οποία θα σταδιακά θα μηδενίσει τους φόρους εισαγωγής στα αυτοκίνητα έως το 2026.

ΠηγήNikkei.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...