Fernando Alonso: Είμαι ο καλύτερος οδηγός του grid

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso επιστρέφει φέτος στην Formula 1 και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC είπε πως θεωρεί τον εαυτό του τον καλύτερο πιλότο του φετινού grid, προσθέτοντας πως δεν είναι βέβαιος για το τι μπορεί να καταφέρει φέτος η Alpine, αλλά δηλώνει αισιόδοξος πως του χρόνου η γαλλική ομάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις νίκες.

Ο 39χρονος Ισπανός είπε:

Θα είναι υπέροχο, ανυπομονώ για τον πρώτο μου αγώνα. Στα 2 χρόνια που έλειψα, έχουν προστεθεί στο grid πολλοί νεαροί ταλαντούχοι πιλότοι που έχουν δείξει εξαιρετική απόδοση στις μικρότερες κατηγορίες, ενώ υπάρχουν και πρωταθλητές, όπως οι Lewis [Hamilton], Sebastian [Vettel] και Kimi [Raikkonen].

Ο Verstappen που είναι ακόμη νέος ηλικιακά, αγωνίζεται στο ανώτατο επίπεδο ήδη τα τελευταία 4 – 5 χρόνια. Έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό grid φέτος και θα είναι πρόκληση για εμάς να τους νικήσουμε στη πίστα.

Ερωτηθείς για το αν είναι τόσο καλός όσο οι Hamilton, Vettel, Verstappen και Raikkonen, ο Alonso απάντησε:

Όχι, είμαι καλύτερος. Επιστρέφω στη Formula 1 με σκοπό να τα πάω καλά και να έχω την ευκαιρία να κερδίσω αγώνες, ελπίζοντας πως θα καταφέρω να αγωνίζομαι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Καταλαβαίνουμε ότι φέτος αυτό δεν θα είναι εφικτό, επειδή οι κανονισμοί είναι λίγο διαφορετικοί, βασικά είναι οι ίδιοι με τα προηγούμενα χρόνια, οπότε δεν βλέπω φέτος να συμβαίνει κάποιο θαύμα.

Αλλά για το 2022 υπάρχει μια πιθανότητα με τους νέους κανονισμούς να ανακατευτεί η σειρά του grid και θέλουμε να είμαστε μία από αυτές τις ομάδες που θα τους εκπλήξει όλους. Για να το πετύχουμε αυτό θα εργαστούμε σκληρά φέτος.

Παράλληλα μίλησε και για το ατύχημα που είχε τον Φεβρουάριο, όταν τον παρέσυρε ένα αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο, προσθέτοντας πως ήταν τυχερός που ανάκαμψε τόσο γρήγορα, παρά τις μεταλλικές πλάκες που έχει πλέον στη γνάθο του.

Ήμουν τυχερός. Δεν θα διακυβευτεί καθόλου η σεζόν μου και γι’αυτό αισθάνομαι τυχερός.

Ο Alonso έχει φέτος ως teammate τον Esteban Ocon και η επιστροφή του στην F1 θα γίνει στο GP του Μπαχρέιν αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον Ισπανό να έχει κερδίσει το συγκεκριμένο GP τρεις φορές, το 2005 και το 2006 με την Renault και το 2010 με την Ferrari.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...