Η Honda μας περιγράφει τον σχεδιασμό του νέου HR-V

Σχετικά άρθρα

Η τρίτη γενιά του HR-V παρουσιάστηκε στα μέσα του περασμένου μήνα και η Honda μας δείχνει σήμερα τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού του. Το νέο HR-V διαθέτει τα τολμηρά και κομψά χαρακτηριστικά ενός coupe, σε υπερυψωμένο αμάξωμα, ενώ διαθέτει ριζικά νέα εμφάνιση.

Στο εμπρός μέρος διακρίνουμε τη νέα, τολμηρή μάσκα και τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο σχήμα του αμαξώματος ενσωματώνεται ένα μακρύ καπό και πιο αιχμηρά, κάθετα πλαϊνά τμήματα προς όφελος της ευρυχωρίας εσωτερικού.

Το κέντρο του καπό είναι χαμηλό και επίπεδο, ενώ παρατηρώντας το προφίλ η χαμηλή “γραμμή ώμου” ρέει προς τη βάση των κολόνων Α, αποπνέοντας μία αίσθηση στιβαρότητας, όπως αρμόζει σε ένα SUV. Επιπλέον, βλέπουμε τις χειρολαβές των πίσω πορτών να βρίσκονται ψηλά στη κολόνα.

Παρότι compact SUV με επιρροές από την αισθητική ενός coupe, το νέο HR-V διατηρεί και αναβαθμίζει τα πλεονεκτήματα άνεσης και ευρυχωρίας για τα οποία φημίζεται. Έτσι, και το ευρύχωρο εσωτερικό αποπνέει την αίσθηση στιβαρότητας ενός SUV, ενώ -σύμφωνα με την Honda- έχει γίνει χρήση μοντέρνων υφασμάτων και ποιοτικών υλικών.

Διαθέτει σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική, που ξεκινά από την οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων, όπου το κάθε στοιχείο είναι μελετημένο και εργονομικά τοποθετημένο. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του HR-V διαθέτει μια “αιωρούμενη” οθόνη αφής 9″ στο κέντρο του ταμπλό, με το αυτοκίνητο να υποστηρίζει ασύρματο Apple CarPlay. Επιπλέον, διατηρούνται τα φυσικά κουμπιά για το σύστημα κλιματισμού και για τον έλεγχο της έντασης του ήχου.

Η αίσθηση ευεξίας και ευρυχωρίας επιτείνεται με ένα νέο σύστημα διάχυσης του αέρα που καθοδηγεί τη ροή φρέσκου αέρα δίπλα και πάνω από τους επιβάτες, μέσω μοναδικών αεραγωγών σχήματος L στις πάνω γωνίες του ταμπλό.

Τέλος, η Honda αναφέρει χάρη στην σωστή ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του ρεζερβουάρ στο κέντρο του αυτοκινήτου, το νέο HR-V διατηρεί το σύστημα Magic Seats στην πίσω σειρά καθισμάτων, που προσφέρουν δύο δυνατότητες αναδίπλωσης (επίπεδη ή όρθια διάταξη), ανάλογα με τις απαιτήσεις φόρτωσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα