Ο χθεσινός αγώνας στην πίστα του Sakhir σηματοδότησε την επιστροφή του Fernando Alonso στην Formula 1, μετά από δύο χρόνια απουσίας, στα οποία -μεταξύ άλλων- έτρεξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) και το Rally Dakar.

Η επιστροφή του -σχεδόν- 40χρονου Ισπανού γίνεται με την ομάδα της Alpine, και στο GP του Bahrain o Alonso εκκινούσε από την 9η θέση. Ο αγώνας ήταν δύσκολος για τον οδηγό, αλλά φαινόταν ότι θα μπορούσε να τερματίσει μέσα στους βαθμούς.

Ωστόσο, στον 32ο γύρο, από τους 56 συνολικά, η ομάδα του Alonso τον ενημέρωσε ότι πρέπει να μπει στα pits και να εγκαταλείψει, καθώς εντοπίστηκε υπερθέρμανση στα πίσω φρένα του μονοθέσιου.

Μετά από έρευνα, ο γενικός διευθυντής της Alpine, Marcin Budkowski, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Μετά το πρώτο pit stop, είχαμε ένα πρόβλημα στην μπαταρία που μας ανάγκασε να μειώσουμε την απόδοση του αυτοκινήτου. Μετά και το δεύτερο pit stop (γύρος 26), ένα περιτύλιγμα από σάντουιτς κολλήθηκε στους πίσω αεραγωγούς των φρένων, προκαλώντας υψηλές θερμοκρασίες και καταστρέφοντας το σύστημα των φρένων. Έτσι, πήραμε την απόφαση να εγκαταλείψουμε τον αγώνα για λόγους ασφαλείας. Μια εξέλιξη που σίγουρα είναι κρίμα για τον Fernando, ο οποίος τα πήγαινε πολύ καλά μέχρι εκείνο το σημείο.