Τις τελευταίες εβδομάδες η Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του 007 Le Mans Hypercar, το αγωνιστικό με το οποίο θα συμμετάσχει στη νέα κατηγορία hypercar του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής (WEC), και την προηγούμενη εβδομάδα η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι θα βγάλει και μια έκδοση δρόμου, βασισμένη στο νέο αγωνιστικό της SCG.

Το όνομα του αυτοκινήτου είναι 007S και σήμερα ο Αμερικάνος επιχειρηματίας έδωσε μια φωτογραφία αυτού. Θα διαθέτει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να μπορεί να κινηθεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους. Άγνωστο ακόμα ποιες ακριβώς θα είναι αυτές, αλλά η SCG αποκάλυψε ότι το 007S θα είναι τριθέσιο, με την θέση του οδηγού να είναι κεντρικά τοποθετημένη, και τις άλλες δύο να είναι από πίσω.

Έγινε επίσης γνωστό ότι ο κινητήρας θα αποδίδει 1.400 άλογα, με το βάρος του αυτοκινήτου να μην ξεπερνά τα 1.280 κιλά, με τα υγρά. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι -σύμφωνα με υπολογισμούς της SCG- το 007S θα γράψει χρόνο κάτω από τα έξι λεπτά στην πίστα του Nurburgring, φορώντας νόμιμα ελαστικά δρόμου.

Η εταιρία αναφέρει ότι το 007S θα διαθέτει πλήρως λειτουργικό και αξιόπιστο σύστημα κλιματισμού, που θα δουλεύει απροβλημάτιστα, τόσο στην κίνηση, όσο και σε πολύ θερμές ημέρες με 40+ βαθμούς Κελσίου. Έτσι, θα μπορείς να ξεκινήσεις με το 007S από το σπίτι σου, να πας σε μια πίστα, να γράψεις 100 γύρους, και να επιστρέψεις στη βάση σου με λάστιχα δρόμου.

Η παραγωγή του SCG 007S θα περιοριστεί σε 24 αυτοκίνητα, με το κόστος του να ανακοινώνεται στα 2,3 εκατ. δολάρια και θα είναι διαθέσιμο μέσω των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της εταιρίας στις Η.Π.Α. Η παράδοση των αυτοκινήτων θα ξεκινήσει δύο χρόνια μετά την προ-πώληση και των 24 αυτοκινήτων.

Η σειρά παραγωγής θα είναι αντίστοιχη με την σειρά των υπογεγραμμένων συμβολαίων για την αγορά του αυτοκινήτου, με την προκαταβολή να είναι επιστρέψιμη, αν η SCG δεν καταφέρει να κατασκευάσει και τα 24 αυτοκίνητα.