Ford: Αποδοτικότεροι κινητήρες βενζίνης με τεχνολογία από την Formula 1

Σχετικά άρθρα

Στη προσπάθεια της η Ford να κάνει τους κινητήρες βενζίνης να έχουν μέλλον, όντας πιο αποδοτικοί, εξετάζει τεχνολογικές λύσεις από την Formula 1. Συγκεκριμένα η Μπλε Οβάλ εταιρία αναπτύσσει τεχνολογία ανάφλεξης με προθάλαμο πριν από τον θάλαμο καύσης, μια τεχνολογία που την συναντούσαμε στο παρελθόν στους κινητήρες πετρελαίου, πριν την εποχή του άμεσου ψεκασμού.

Τέτοια τεχνολογία διαθέτει και ο νέος Nettuno κινητήρας της Maserati MC20, με τον προθάλαμο να δημιουργεί μια πιο αποτελεσματική καύση του μείγματος αέρα-καυσίμου στον θάλαμο καύσης, με την Ford να έχει επενδύσει 10 εκατ. δολάρια σε ένα project, διάρκειας 3 ετών, που έχει ως στόχο να ανακαλύψει πως να κάνει τους κινητήρες βενζίνης πιο αποδοτικούς, καταναλώνοντας λιγότερο καύσιμο.

Συγκεκριμένα στοχεύει μείωση της κατανάλωσης κατά 23% στον V6 3,5-λίτρων EcoBoost του F-150, μειώνοντας παράλληλα το βάρος του κατά 15%.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford παρουσίασε μια νέα σειρά αξεσουάρ για τα Bronco και Bronco Sport, ενώ αναγκάστηκε να σταματήσει τις πωλήσεις των επιτοίχιων φορτιστών του Mustang Mach-E επειδή αυτοί δεν λειτουργούν σωστά.

ΠηγήMotortrend

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα