Το ψέμα της Volkswagen στην Αμερική, ίσως την φέρει αντιμέτωπη με τις ρυθμιστικές αρχές

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen θέλησε να δημιουργήσει buzz γύρω από το όνομα της και με αφορμή το λανσάρισμα του ID.4 στην αγορά της Αμερικής, “έστησε” ένα άκρως πιστευτό σενάριο ότι αλλάζει το όνομα της σε Voltswagen. Έτσι, αρχικά υπήρξε “τυχαία” διαρροή σε μεγάλα αμερικάνικα μέσα ότι σκέφτεται να αλλάξει το όνομα της, και λίγες ώρες αργότερα δημοσίευσε επίσημο δελτίο τύπου, επικυρώνοντας έτσι την -υποτιθέμενη- πρόθεση της.

Ωστόσο, όλο αυτό ήταν ένα ψέμα, ένα πρωταπριλιάτικο αστείο ή αν θες μια εκστρατεία του τμήματος μάρκετινγκ της γερμανικής εταιρίας για το λανσάρισμα του ID.4 στην αγορά της Αμερικής. Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η στρατηγική ίσως της γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς το Associated Press αναφέρει ότι η αξία της μετοχής της VW αυξήθηκε κατά περίπου 5% την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το δελτίο τύπου.

Αυτό θεωρείται χειραγώγηση της τιμής και θα μπορούσε να ενοχλήσει τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, καθώς στο παρελθόν ανάλογες δηλώσεις και tweets του Elon Musk, έχουν επιφέρει μεγάλα πρόστιμα τόσο στην Tesla, όσο και στον Musk από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

ΠηγήAP News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...