Η Volkswagen θέλησε να δημιουργήσει buzz γύρω από το όνομα της και με αφορμή το λανσάρισμα του ID.4 στην αγορά της Αμερικής, “έστησε” ένα άκρως πιστευτό σενάριο ότι αλλάζει το όνομα της σε Voltswagen. Έτσι, αρχικά υπήρξε “τυχαία” διαρροή σε μεγάλα αμερικάνικα μέσα ότι σκέφτεται να αλλάξει το όνομα της, και λίγες ώρες αργότερα δημοσίευσε επίσημο δελτίο τύπου, επικυρώνοντας έτσι την -υποτιθέμενη- πρόθεση της.

Ωστόσο, όλο αυτό ήταν ένα ψέμα, ένα πρωταπριλιάτικο αστείο ή αν θες μια εκστρατεία του τμήματος μάρκετινγκ της γερμανικής εταιρίας για το λανσάρισμα του ID.4 στην αγορά της Αμερικής. Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η στρατηγική ίσως της γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς το Associated Press αναφέρει ότι η αξία της μετοχής της VW αυξήθηκε κατά περίπου 5% την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το δελτίο τύπου.

Αυτό θεωρείται χειραγώγηση της τιμής και θα μπορούσε να ενοχλήσει τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, καθώς στο παρελθόν ανάλογες δηλώσεις και tweets του Elon Musk, έχουν επιφέρει μεγάλα πρόστιμα τόσο στην Tesla, όσο και στον Musk από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).