Επίσημο: Ο Max Verstappen φεύγει από την Red Bull και πηγαίνει στην Mercedes

Σχετικά άρθρα

Τελικά η υπόθεση Horner και ο πόλεμος εξουσίας εντός της Red Bull είχε ως αποτέλεσμα ο Max Verstappen να πάρει την απόφαση να σπάσει το συμβόλαιό του με την Red Bull και να φύγει από αυτή, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Mercedes.

Μετά την μεταγραφή του Hamilton στην Ferrari και τα όσα γίνονται στο εσωτερικό της Red Bull, με τον πατέρα του να είναι “στα μαχαίρια” με τον Christian Horner, ο Max Verstappen ήταν ο διακαής πόθος του Toto Wolff και ο Αυστριακός κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Τριετές συμβόλαιο με 100 εκατ. δολάρια τον χρόνο

Ο Ολλανδός θα οδηγεί για λογαριασμό της Mercedes από του χρόνου, έχοντας υπογράψει “πολυετή” συμφωνία, με τις αναφορές να μιλούν για συμβόλαιο 3 ετών και απολαβές άνω των 100 εκατ. δολαρίων ετησίως (βασικός μισθός, χορηγούς, δικαιώματα εικόνας και μπόνους).

H Red Bull ευχαρίστησε τον Verstappen για την μέχρι σήμερα κοινή τους πορεία, του ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον, ενώ ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να μάχεται από κοινού με τον Ολλανδό για την κατάκτηση και των δύο φετινών πρωταθλημάτων.

O Christian Horner εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Max Verstappen για τη συνεισφορά του στην ομάδα, ενώ θέλοντας να υποβαθμίσει την φυγή του, είπε για ακόμη μια φορά πως κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από την ομάδα:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Max για τα χρόνια που πέρασε μαζί μας στη Red Bull Racing. Ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους και ανταγωνιστικούς οδηγούς που έχουμε δει στην ιστορία της ομάδας μας και η προσφορά του στην επιτυχία μας δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Του εύχομαι καλή τύχη στη νέα του ομάδα και στη συνέχεια της καριέρας του.

Πρέπει να ομολογήσω ότι η φυγή του Max μας προκάλεσε ανησυχία και αναστάτωση. Είναι αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη απώλεια για εμάς, αλλά στη Red Bull Racing πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας και στην ικανότητά μας να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, κανείς δεν είναι πιο μεγάλος από την ομάδα και η Red Bull Racing θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να παραμείνει στην κορυφή του αθλήματος.

Ο Toto Wolff από τη μεριά του καλωσόρισε τον Verstappen στην ομάδα, δηλώνοντας ενθουσιασμένος:

Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τον ερχομό του Max Verstappen στην ομάδα της Mercedes. Ο Max είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και δυναμικούς οδηγούς στην Formula 1 και η προσθήκη του στο ρόστερ μας είναι μια σημαντική κίνηση για εμάς.

Ο Max έχει αποδείξει την αξία του στην πίστα και έχει δείξει συνεχώς την ικανότητά του να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σθένος και αποφασιστικότητα. Η παρουσία του θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ομάδα μας και θα μας βοηθήσει να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερους τίτλους.

Το κοινό μας μέλλον προμηνύεται συναρπαστικό και ευθύνη μας είναι να παρέχουμε στον Max και στον Goerge [Russell] ένα αυτοκίνητο ικανό που θα τους επιτρέπει να παλέψουν για την κατάκτηση τίτλων.

Ανυπομονούμε να εντάξουμε τον Max στη ομάδα και να ξεκινήσουμε αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε μεγάλα πράγματα μαζί και είμαι ενθουσιασμένος που ο Max θα προσθέσει ακόμα περισσότερη αξία στην ομάδα μας.

Ο Verstappen από τη μεριά του είπε:

Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που ανακοινώνω τη μεταγραφή μου στην ομάδα της Mercedes. Είναι μια σημαντική στιγμή για μένα και για την καριέρα μου στη Formula 1. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Mercedes και τον Toto για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου και για την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου σε αυτή τη νέα πρόκληση.

Είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος με αυτό το νέο βήμα στην καριέρα μου. Η Mercedes είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και ανυπομονώ να συνεργαστώ με το εξαιρετικό τους προσωπικό.

Θέλω επίσης να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στην ομάδα της Red Bull Racing και ιδιαίτερα στον Helmut Marko για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν μέρος της οικογένειάς τους. Ο Helmut με καθοδήγησε και με στήριξε στην ανάπτυξή μου ως οδηγός και τον εκτιμώ βαθιά γι’ αυτό. Η Red Bull θα παραμείνει πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου και θα φέρω πάντα μαζί μου τις ωραίες αναμνήσεις και τις εμπειρίες που μου έδωσε.

Σε αυτή την τελευταία μου σεζόν με τη Red Bull, θέλω να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για το φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα μου και εγώ έχουμε δουλέψει σκληρά για αυτόν τον στόχο και δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να τον πετύχουμε.

Θα είμαι 100% αφοσιωμένος στη Red Bull για τους επόμενους αγώνες της σεζόν. Κάθε αγώνα και κάθε γύρο θα τους αντιμετωπίσω με απόλυτη αφοσίωση και αποφασιστικότητα. Η Red Bull είναι μια οικογένεια για μένα και θέλω να της προσφέρω την καλύτερη δυνατή απόδοση κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.

Γνωρίζω τη σημασία του να φεύγω από τη Red Bull με ένα ακόμη πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μου και θα κάνω τα πάντα για να τον πραγματοποιήσω. Είμαι υπερήφανος για το τι έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα με τη Red Bull και θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό μέχρι την τελευταία μου ημέρα στην ομάδα.

Υπάρχουν αναφορές που θέλουν τον Marko να φεύγει από την Red Bull και να αναλαμβάνει μια θέση στην Mercedes σαν και αυτή που κατείχε ο Niki Lauda. Ο Lauda ήταν Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της ομάδας από το 2012 μέχρι το 2019 που έφυγε από τη ζωή.

Ο Marko, θεωρείται ως ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες της επιτυχίας της Red Bull Racing. Το 1999 ανέλαβε τον ρόλο του σύμβουλου για την ανάπτυξη νέων οδηγών. Μέσα από το πρόγραμμα Red Bull Junior ο Marko εντόπισε και υποστήριξε αρκετούς ταλαντούχους οδηγούς, συμπεριλαμβανομένων των Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Pierre Gasly και του ίδιου του Max Verstappen.

Ποιος θα πάρει την θέση του Verstappen στην Red Bull;

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πλέον ποιος πιλότος θα πάρει την θέση του Verstappen στην Red Bull. Ακούγεται έντονα το όνομα του Carlos Sainz, ενώ σημαντικός διεκδικητής είναι και ο Fernando Alonso.

Ο Απρίλιος που μόλις μπήκε προμηνύεται ένας μήνας που θα φέρει σημαντικές ανακατατάξεις στις ομάδες και στις ισορροπίες στην Formula 1, ανακατεύοντας την τράπουλα για το πρωτάθλημα του 2025.

Καλό μήνα!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...