Τον Ιούλιο του 2020, η Tesla κατέθεσε αγωγή εναντίον της Rivian, και αυτήν την εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνια έχει προχωρήσει σε αυτήν. Η Tesla ισχυρίζεται ότι η Rivian -η οποία δεν έχει βγάλει ακόμα ένα αυτοκίνητο στην παραγωγή- ενθάρρυνε την κατάχρηση εμπορικών μυστικών, εμπιστευτικών και ιδιοκτησιακών πληροφοριών της Tesla, από υπαλλήλους της τελευταίας που προσλαμβάνει η Rivian για να επανδρώσει την εταιρία της.

Επιπλέον, η Tesla ισχυρίζεται επίσης ένα μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων που εγκαταλείπουν την εταιρία για τη Rivian, παίρνουν εμπορικά μυστικά μαζί τους, με την Tesla να αναφέρει στην αγωγή ότι η Rivian “κυνήγησε” παρανόμως τουλάχιστον 178 από τους υπαλλήλους της.

Η Rivian προφανώς και αρνείται τους ισχυρισμούς της Tesla, αναφέροντας ότι η η Tesla την “κυνηγά” σε στη προσπάθεια της να περιορίσει τον ανταγωνισμό στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Συνέχισε λέγοντας ότι η αγωγή απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, αλλά η ένστασή της απορρίφθηκε από τον δικαστή William Monahan. Ο δικαστής απέρριψε επίσης το αίτημά της Rivian να απορρίψει αξιώσεις εναντίον επτά πρώην υπαλλήλων της Tesla, που εργάζονται τώρα για τη Rivian.

Ωστόσο, ο δικαστής απέρριψε τη διεθνή παρέμβαση της Tesla στην αξίωση των συμβάσεων. Τέλος, η Rivian αρνήθηκε κατηγορηματικά τους όποιους ισχυρισμούς της Tesla, δηλώνοντας ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ και δεν θα χρησιμοποιήσει την πνευματική ιδιοκτησία πρώην εργαζομένων της Tesla στα συστήματα της.