Έχουν περάσει 32 μήνες από την στιγμή που η Tesla παρουσίασε την πρωτότυπη μορφή του νέου Roadster, αλλά -σύμφωνα με τον Elon Musk– η έκδοση παραγωγής του μοντέλου δεν θα βγει στην αγορά νωρίτερα από το τέλος του 2021, ήτοι τουλάχιστον 15 επιπλέον μήνες.

Το παραπάνω έγινε γνωστό από τον CEO της αμερικάνικης εταιρίας κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του έτους. Ο Musk επιβεβαίωσε ότι αυτήν την περίοδο η Tesla εξελίσσει τα Semi, Cybertruck και Roadster, τα οποία ευελπιστεί ότι θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, τονίζοντας:

Σκεφτείτε τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, θα έχουμε έτοιμα 3 νέα εργοστάσια. Τα πράγματα φαίνονται υπέροχα στο Gigafactory Berlin και θα έχουμε το Cybertruck, το Semi, το Roadster, και την πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Υπάρχουν τόσα πολλά που είμαστε ενθουσιασμένοι.

Συνεχίζοντας, ο Musk αποκάλυψε ότι η Tesla θα επεκτείνει τη γκάμα της και σε διαφορετικού τύπου αμαξώματα, για να αυξήσει το πελατολόγιο της, τονίζοντας:

Θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι θα κατασκευάσουμε ένα -κάποιου είδους- συμπαγές όχημα, και πιθανώς ένα όχημα υψηλότερης χωρητικότητας (σ.σ. εννοώντας πολυμορφικό), κάποιου είδους.

Σε σχετικές ειδήσεις, η Tesla μήνυσε την Rivian, ισχυριζόμενη ότι η τελευταία “κυνηγά” τους υπαλλήλους της πρώτης και αυτοί κλέβουν τα εμπορικά μυστικά της Tesla. Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο ισχυρίζεται ότι τέσσερις από τους πρώην υπαλλήλους της πήραν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες της καθώς έφυγαν για να εργαστούν για την Rivian, με την Tesla να προσθέτει ότι υποψιάζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα που έχουν πράξει ομοίως. Η Rivian, η οποία χρηματοδοτείται από Amazon, T. Rowe Price, BlackRock και Ford, όπως ήταν φυσικό αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία.