Επίσημο: GMC Hummer EV SUV

Σχετικά άρθρα

Η GM παρουσίασε επίσημα το GMC Hummer EV SUV, την SUV έκδοση του GMC Hummer EV, που θα γίνει διαθέσιμο από το 2023. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έχει μήκος 5 μέτρα, μεταξόνιο 3,218 μέτρα και μπορεί να διασχίσει νερό βάθους 81,3 εκατοστών και στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″ και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 13,4″.

https://www.youtube.com/watch?v=HwLvqvcWEos

Φέρει το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Super Cruise και θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις με δύο και τρεις ηλεκτροκινητήρες, με την δυνατότερη να φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 830 ίππων (170 λιγότερα από την αντίστοιχη έκδοση του GMC Hummer EV που παράγει 1.000 άλογα), με την ροπή να είναι ίδια, αγγίζοντας τα 15.592 Nm ροπής και μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα.

Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από τις Ultium μπαταρίες που χαρίζουν αυτονομία μεγαλύτερη των 482 χλμ. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτίσουν και σε ταχυφορτιστή 300 kW, που προσθέτει 160 χλμ αυτονομίας σε 10 λεπτά φόρτισης. Μάλιστα το όχημα εξοπλίζεται με μια γεννήτρια 3 kW που μπορεί να τροφοδοτήσει με ηλεκτρικό ρεύμα διάφορες συσκευές.

Το αυτοκίνητο φέρει την “Crab Mode” λειτουργία, την ενεργητική τετραδιεύθυνση που επιτρέπει να κινείται σε διαγώνια κατεύθυνση, κάτι που θα εκτιμήσουν οι εκτός δρόμου πελάτες της εταιρίας. Το πακέτο Extreme Off-Road περιλαμβάνει ζάντες 18″ με εκτός δρόμου ελαστικά 35¨, μπροστινό eLocker, προστατευτικά πατώματος και άλλα που αυξάνουν τις εκτός δρόμου ικανότητες του μοντέλου.

Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει ενεργή αερανάρτηση με Extract λειτουργία που μπορεί να ανυψώσει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 εκατοστά. Η παραγωγή του GMC Hummer EV θα γίνεται στο Factory Zero, με την εταιρία να κάνει διαθέσιμα περισσότερα από 200 αξεσουάρ για τον νέο της μοντέλο.

https://www.youtube.com/watch?v=VpTj8q4ZD9U

Αρχικά, θα προσφέρεται στην έκδοση Edition 1 με τιμή τα 112.595 δολάρια. Από την άνοιξη του 2023 θα γίνει διαθέσιμη η έκδοση Hummer EV 3X που φέρει και αυτή τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 830 ίππων, όπως και η έκδοση Hummer EV 2Χ, με 2 ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 625 ίππων με 10.033 Nm ροπής.

Την άνοιξη του 2024 θα γίνει διαθέσιμη η βασική έκδοση με αρχική τιμή τα 79.995 δολάρια. Θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 625 ίππων με 10.033 Nm ροπής.

Η GM έχει ξεκινήσει ήδη να δέχεται κρατήσεις για το μοντέλο, με το Edition 1 να κάνει άμεσα sold out.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM ανακαλεί 323.232 Silverado HD και Sierra HD

Η General Motors ανακαλεί 323.232 Silverado HD και Sierra HD στις ΗΠΑ επειδή λόγω ελαττωματικού σχεδιασμού, νερό μπορεί να εισέλθει στον ηλεκτρονικό διακόπτη απελευθέρωσης...

H GMC εισέρχεται στις αγορές της Κίνας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

Η General Motors ανακοίνωσε ότι θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητες των εταιριών του χαρτοφυλακίου της σε νέες αγορές, με την GMC να ετοιμάζεται να...