Το περασμένο Σάββατο, η Ford σε συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών Barrett-Jackson, έβγαλαν στο σφυρί τη πρώτη νέα Mustang GT, με το αυτοκίνητο να πωλείται για 490.000 δολάρια.

Όλο το ποσό συν επιπλέον 75.000 δολάρια, 565.000 δολάρια στο σύνολο, θα δοθούν στο Ίδρυμα Έρευνας για τον Νεανικό Διαβήτη που προσπαθεί να βρει μια θεραπεία για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Ο αγοραστής θα παραμετροποιήσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα δικά του θέλω, επιλέγοντας το χρώμα, το κιβώτιο, τον εξοπλισμό κτλ. Μηχανικά η νέα Mustang GT εξοπλίζεται με τον 5,0-λίτρο V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 480 ίππων με 562 Nm ροπής, ενώ με την προσθήκη της προαιρετικής εξάτμισης με σύστημα ενεργών βαλβίδων, αποδίδει 486 άλογα με 566 Nm ροπής.

Στην ίδια δημοπρασία, το πρώτο GMC Hummer EV SUV πουλήθηκε για 500.000 δολάρια. Τα έσοδα από την πώληση του θα ωφελήσουν την Tread Lightly Inc, που ηγείται μιας εθνικής πρωτοβουλίας για τη προστασία και την ενίσχυση της πρόσβασης στην αναψυχή, προωθώντας την ηθική σε εξωτερικούς χώρους για να ενισχύσει την καλή διαχείριση.