Ξεκίνησε η παραγωγή του GMC Hummer EV SUV

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πουλήθηκε για 500.000 δολάρια το πρώτο GMC Hummer EV SUV που παράχθηκε, στη δημοπρασία του οίκου Barrett-Jackson στο Scottsdale των ΗΠΑ.

Λίγες ώρες αργότερα, η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε επίσημα την μαζική παραγωγή της SUV έκδοσης του Hummer EV στο εργοστάσιο της Detroit/Hamtramck Assembly, το οποίο στις μέρες μας είναι πιο γνωστό ως Factory Zero.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Buick και GMC, Duncan Aldred, λέγοντας ότι εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η GMC θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγή του μοντέλου το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό πότε θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις του Hummer EV SUV, ούτε πόσα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν το πρώτο έτος. Η GMC, όμως, έχει επί του παρόντος 90.000 παραγγελίες για το Hummer EV, με τον Aldred να δηλώνει ότι περίπου το 50 με 60% αυτών είναι για την pickup έκδοση του Hummer EV.

Κλείνοντας, ο Aldred επιβεβαίωσε επίσης ότι η GMC εξετάζει να προσφέρει το Hummer EV SUV στη Κίνα, αλλά τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για αυτό.

Το Hummer EV SUV προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις με δύο και τρεις ηλεκτροκινητήρες, με την δυνατότερη να φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 830 ίππων (170 λιγότερα από την αντίστοιχη έκδοση του GMC Hummer EV που παράγει 1.000 άλογα), με την ροπή να είναι ίδια, αγγίζοντας τα 15.592 Nm ροπής και μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα.

Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από τις Ultium μπαταρίες που χαρίζουν αυτονομία μεγαλύτερη των 482 χλμ. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτίσουν και σε ταχυφορτιστή 300 kW, που προσθέτει 160 χλμ αυτονομίας σε 10 λεπτά φόρτισης. Μάλιστα το όχημα εξοπλίζεται με μια γεννήτρια 3 kW που μπορεί να τροφοδοτήσει με ηλεκτρικό ρεύμα διάφορες συσκευές.

Διάβασε αναλυτικά

Επίσημο: GMC Hummer EV SUV

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο GMC Acadia

Την νέα γενιά του Acadia παρουσίασε η GMC, με το μοντέλο να έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και να παίρνει κίνηση από τον 2,5-λίτρων turbo...

Το νέο Hummer έγινε στρατιωτικό όχημα

Η GM Defense έχει μετατρέψει το νέο ηλεκτρικό Hummer σε στρατιωτικό όχημα, παρουσιάζοντας το σε μια εκδήλωση στην Ουάσιγκτον. Το αυτοκίνητο ονομάζεται Electric Military...