Marko: Το πρόβλημα στο διαφορικό κόστισε στο Verstappen 0,3 δευτ. ανά γύρο

Σχετικά άρθρα

O πρώτος αγώνας της φετινής σεζόν της F1 ήταν άκρως συναρπαστικός και πιθανότατα ένα προοίμιο για το τι θα δούμε το 2021. Ο Lewis Hamilton ήταν ο νικητής του GP του Bahrain, αλλά σίγουρα αυτή δεν ήταν μια -από τις πολλές- εύκολες νίκες του, καθώς πάλεψε μέχρι τον τελευταίο γύρο με τον Max Verstappen.

Με την εκκίνηση του αγώνα, ο Ολλανδός ακούστηκε στην ενδοεπικοινωνία με τον μηχανικό του ότι είχε πρόβλημα με το διαφορικό του. Αυτό δεν επέτρεψε στον Verstappen να ανοίξει την διαφορά του από τον Hamilton, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του βάζοντας τον Βρετανό νωρίτερα για το πρώτο του pit stop.

Ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε ότι το πρόβλημα στο διαφορικό κόστισε στον Verstappen περίπου τα τρία δέκατα του δευτερολέπτου ανά γύρο, με τον Sergio Perez να αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο ζήτημα στο μονοθέσιο του, δηλώνοντας:

Αυτό που ήταν πιο σοβαρό στην αρχή του αγώνα ήταν ότι υπήρχαν προβλήματα στο διαφορικό. Στο πρώτο κομμάτι της πίστας, χάναμε αρκετό χρόνο, έως και τα τρία δέκατα ανά γύρο. Το ίδιο συνέβη και με τον Perez, παρεμπιπτόντως. Όχι μόνο υπήρχε λιγότερη πρόσφυση, αλλά οι πίσω τροχοί σπίνιαραν και υπερθεμαίνονταν τα ελαστικά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής φάσης, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το πλεονέκτημα που θα χρειαζόμασταν για να αποφύγουμε το undercut. Πέσαμε από τα 2,5 σε 1,7 δευτερόλεπτα. Αυτή ήταν η αποφασιστική φάση του πρώτου stint, όπου σαφώς περιοριστήκαμε.

Και τότε είχαμε ένα άλλο πρόβλημα, δηλαδή ότι έπρεπε να μειώσουμε την ισχύ του κινητήρα λόγω προβλημάτων θερμοκρασίας. Αλλά ο Max, ακόμη και έτσι, κατάφερε να καλύψει τη διαφορά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...