Δες μια μαϊμού με το εμφύτευμα “The Link” του Elon Musk να παίζει video games με το μυαλό της

Σχετικά άρθρα

Τον Αύγουστο του 2020 ο Elon Musk είχε παρουσιάσει το “The Link”, ένα εμφύτευμα που τοποθετείται στον εγκέφαλο και έχει ως στόχο να δώσει λύσεις σε πολλές παθήσεις, όπως είναι η απώλεια ακοής, όρασης και μνήμης, η κατάθλιψη, η αϋπνία, το άγχος, η παράλυση, η σχιζοφρένεια, οι εξαρτήσεις, τα ισχαιμικά επεισόδια και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με τις αισθήσεις μας, όπως η όραση, η ακοή, η αφή, οι οποίες ελέγχονται μέσω ηλεκτρικών σημάτων των νευρώνων του εγκεφάλου. Επίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Musk είχε κάνει γνωστό πως είχαν τοποθετήσει το εμφύτευμα στον εγκέφαλο μιας μαϊμούς, η οποία μπορεί να παίζει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό της. Όπως είπε:

Έχουμε ενσωματώσει το ασύρματο εμφύτευμα στον εγκέφαλο μιας μαϊμούς η οποία μπορεί να παίζει video games με το μυαλό της. Η επικοινωνία με το video game γίνεται ασύρματα. Το εμφύτευμα δεν είναι ορατό και η μαϊμού είναι ευτυχισμένη. Έχουμε τις πιο φιλικές για τα ζώα εγκαταστάσεις στον κόσμο. Θέλουμε να βάλουμε δύο μαϊμούδες να παίζουν Mind-Pong μαζί.

Τώρα η εταιρία μας δείχνει ένα video στο οποίο βλέπουμε την μαϊμού να παίζει Pong με το μυαλό της, ελέγχοντας τον υπολογιστή με τη σκέψη της. Πρόκειται για έναν αρσενικό μακάκο και όπως έγραψε ο Musk στο Twitter:

Το πρώτο προϊόν της Neuralink θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με το νου του πιο γρήγορα και από κάποιον που χρησιμοποιεί τα δάχτυλα του.

Επόμενες εκδόσεις του προϊόντος, σύμφωνα με τον Musk θα επιτρέψουν σε παραπληγικούς να περπατήσουν ξανά, ενώ τόνισε ότι τα εμφυτεύματα φορτίζονται ασύρματα, “με αποτέλεσμα κάποιος να δείχνει και να νιώθει τελείως φυσιολογικός”.

Η συσκευή της Neuralink καταγράφει και αποκωδικοποιεί ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου χρησιμοποιώντας περισσότερα από 2.000 ηλεκτρόδια που υπάρχουν στο τσιπ που είναι εμφυτευμένο στο κινητικό φλοιό του εγκεφάλου και επιτρέπουν το συντονισμό των κινήσεων μετά από νοητική εντολή. Αυτό μπορεί μελλοντικά να επιτρέψει σε κάποιον να κάνει χρήση υπολογιστή, τηλεφώνου ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής μόνο με τη σκέψη του.

Οι ερευνητές της εταιρείας ανέφεραν ότι:

H αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και κλινικά αποτελεσματικό σύστημα διεπαφής ανθρώπου-εγκεφάλου που να είναι ασύρματο και πλήρως εμφυτεύσιμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι να δώσουμε στους ανθρώπους με παράλυση ξανά την ψηφιακή ελευθερία τους, ώστε να επικοινωνούν εύκολα μέσω κειμένου, να ασκούν την περιέργεια τους στο διαδίκτυο, να εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσω της φωτογραφίας και της τέχνης και ναι, να παίζουν video games.

Σε επόμενο στάδιο, το σύστημα θα μπορούσε επίσης δυνητικά να χρησιμοποιηθεί για να αποκαταστήσει τη σωματική κινητικότητα, μέσω εγκεφαλικών σημάτων που θα ενεργοποιούν τα νεύρα και τους μυς στο σώμα. Μέχρι όμως αυτό το προχωρημένο επίπεδο, το σύστημα θα χρειασθεί περαιτέρω βελτίωση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr