Παρότι το ID.6 έχει διαρρεύσει δύο φορές από τις αρχές του χρόνου, η Volkswagen έδωσε σήμερα δύο teasers φωτογραφίες του νέου ηλεκτρικού SUV, το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 17 του μηνός, για να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Σαγκάη, που ανοίγει τις πύλες της στις 21-28 Απριλίου.

1

Το νέο ID.6 θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Κίνας και θα προσφέρεται σε επταθέσια διάταξη καθισμάτων, καθώς το μήκος του ανέρχεται σε 4.876 χλστ., το πλάτος σε 1.848 χλστ., το ύψος σε 1.680 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.965 χλστ.. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατά 292 χλστ. μεγαλύτερο σε μήκος από το ID.4, ενώ και το μεταξόνιο να είναι κατά 198 χλστ. μεγαλύτερο.

2

Ουσιαστικά, το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της γερμανικής εταιρίας είναι η έκδοση παραγωγής του ID Roomzz Concept, με το μοντέλο να υιοθετεί τη σχεδιαστική προσέγγιση του ID.4, έχοντας τρεις σειρές καθισμάτων, ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή οροφής και μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, απόδοσης 204 ίππων, ενώ θα προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση, με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, απόδοσης 306 ίππων.