Στις αρχές του περασμένου μήνα διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του ID.6 από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας, και σήμερα βλέπουμε δύο νέες -από το ίδιο πηγή της διαρροής- του μεγάλου ηλεκτρικό SUV της Volkswagen.

Το νέο ID.6 θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα και έχει μήκος 4.876 χλστ., πλάτος 1.848 χλστ., ύψος 1.680 χλστ. και μεταξόνιο 2.965 χλστ., κάτι που σημαίνει ότι είναι κατά 292 χλστ. μεγαλύτερο σε μήκος από το ID.4, ενώ και το μεταξόνιο να είναι κατά 198 χλστ. μεγαλύτερο.

Ουσιαστικά πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του ID Roomzz Concept, με το μοντέλο να υιοθετεί τη σχεδιαστική προσέγγιση του ID.4, έχοντας τρεις σειρές καθισμάτων, ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή οροφής και μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, απόδοσης 204 ίππων, ενώ θα προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση, με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, απόδοσης 306 ίππων.

Εκτός από το ID.6, διέρρευσε και το Talagon, ένα αντίστοιχου μεγέθους συμβατικό SUV. To 7-θέσιο μοντέλο βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και θα παράγεται στην Κίνα από την κοινοπραξία της FAW-Volkswagen. Μηχανικά, θα φέρει τον 2,0-λιτρο TSI κινητήρα απόδοσης 190 ίππων και έναν 2,5-λιτρο V6, απόδοσης 300 ίππων.