Η Skoda προσφέρει πλέον στην αγορά τρεις εκδόσεις οικιακών/εταιρικών φορτιστών αλλά και το Powerpass που δίνει πρόσβαση σε έως και 195.000 σταθμούς φόρτισης με μηνιαία χρέωση σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

Οι φορτιστές της Skoda μπορούν να εγκατασταθούν για οικιακή χρήση ή να τεθούν στη διάθεση των εργαζομένων μίας εταιρείας ή των επισκεπτών σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα κλπ. Χάρη στη αδιάβροχη κατασκευή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, ενώ είναι σχεδιασμένοι τόσο για μονοφασική, όσο και για τριφασική σύνδεση.

Οι φορτιστές της Skoda διατίθενται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: η βασική είναι ο φορτιστής Skoda iV, που απευθύνεται κυρίως για χρήση σε ιδιωτικά νοικοκυριά. Η επόμενη έκδοση, ο Skoda iV Charger Connect υποστηρίζει σύνδεση LAN και WLAN και ως εκ τούτου προσφέρει μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών, για παράδειγμα τον έλεγχο της διαδικασίας φόρτισης εξ’αποστάσεως. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι το Skoda iV Charger Connect +, το οποίο προσφέρει βελτιωμένες επιλογές τηλεχειρισμού, καθώς επιτρέπει την επικοινωνία με τον χειριστή μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Ανάλογα με τη δυνατότητα φόρτισης του οχήματος, ένας φορτιστής μπορεί να παρέχει έως και 7,2 kW με μονοφασική σύνδεση και έως 11 kW με τριφασική σύνδεση. Για παράδειγμα, με ισχύ 7,2 kW, ένα Skoda Enayq iV 50 με εντελώς άδεια μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως εντός 7,5 ωρών. Τον ίδιο χρόνο θα χρειαστεί ένα πλήρως αποφορτισμένο Skoda Enyaq iV 80 – με μεγαλύτερη συγκριτικά μπαταρία – σε ένα φορτιστή 11 kW με τριφασική σύνδεση, για να φορτιστεί στο 100% της χωρητικότητάς του. Το plug-in υβριδικό Skoda Superb iV υποστηρίζει μέγιστη ισχύ φόρτισης 3,6 kW, κάτι που σημαίνει ότι η αποφορτισμένη μπαταρία του των 13 kWh, επαναφορτίζεται πλήρως εντός 3,5 ωρών.

Σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, η Skoda θέτει αυτόν τον μήνα σε λειτουργία το Powerpass, το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών Skoda Enayq iV και Skoda Enayq Citigoe iV, καθώς και των plug-in υβριδικών Octavia iV και Superb iV, να φορτίζουν σε έως και 195.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Εκτός από τα δημόσια σημεία γρήγορης φόρτισης του πανευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης Ionity, στο οποίο συμμετέχει το Volkswagen Group, αυτό περιλαμβάνει πολλά άλλα δημόσια σημεία φόρτισης που διαχειρίζονται άλλοι πάροχοι. Η χρέωση γίνεται σε μηνιαία βάση, με χρήση είτε κάρτας με RFID chip είτε εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Στην Ελλάδα, το Powerpass δεν είναι ακόμα διαθέσιμο καθώς βρίσκει εφαρμογή σε ήδη εκτεταμένο δίκτυο δημόσιας φόρτισης.