Η Ford παρουσίασε το σύστημα BlueCruise, ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 που θα είναι διαθέσιμο από φέτος μέσω over-the-air αναβάθμισης. αρχικά στα F-150 και Mustang Mach-E που εξοπλίζονται με τα Co-Pilot360 και Active 2.0 Prep Package.

Το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγουν κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες που διαθέτουν τα αυτοκίνητα και για να μην απαιτείται συνεχώς από τους οδηγούς να αγγίζουν το τιμόνι, το BlueCruise παρακολουθεί τα μάτια του οδηγού, ακόμη και αν αυτός φορά γυαλιά ηλίου, έτσι ώστε να διασφαλίζει πως ο οδηγός εξακολουθεί να κοιτά τον δρόμο όταν το σύστημα οδηγεί αυτόνομα το αυτοκίνητο σε κάποιον αυτοκινητόδρομο.

Το σύστημα αρχικά προσφέρεται αποκλειστικά στους αυτοκινητόδρομους που έχουν ήδη χαρτογραφηθεί από την Ford, δρόμοι που εμφανίζονται με μπλε χρώμα στους χάρτες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αργότερα αναμένεται να αναβαθμιστεί με περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, αλλά και με ένα προγνωστικό σύστημα που θα προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματος στις στροφές.