Επίσημο: Με έδρα τη Λαμία το φετινό Rally Ακρόπολις

Σχετικά άρθρα

Πριν τρεις εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα και το Rally Ακρόπολις επιστρέφει επίσημα στο πρόγραμμα του φετινού WRC, χωρίς να ανακοινώνεται που θα είναι το κέντρο του αγώνα, και κατ’επέκταση σε ποια περιφέρεια (και χώματα) θα γίνουν ειδικές διαδρομές του.

Πριν λίγα λεπτά, όμως, ανακοινώθηκε ότι η Λαμία θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το φετινό Ράλι Ακρόπολις, για τη μεγάλη επιστροφή του αγώνα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally. Έτσι, στις 9-12 Σεπτεμβρίου, τα πληρώματα που θα πάρουν εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις, θα αγωνιστούν σε θρυλικές ειδικές διαδρομές του παρελθόντος.

Όπως και στο παρελθόν, η Λαμία και το Λουτράκι είχαν καταθέσει πρόταση για την φιλοξενία της έδρας του αγώνα, αλλά τελικά επιλέχθηκε η πρώτη. Ωστόσο, λέγεται ότι η επιστροφή του WRC στη χώρα μας δεν θα αγνοήσει την Κορινθία.

Το πως θα γίνει αυτό, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία στα γραφεία της Motorsport Greece στο ΟΑΚΑ, των περιφερειαρχών Αττικής, Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανού και Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αλλά και των δημάρχων Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη, Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη και του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αυγενάκης είπε:

Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα.

Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους.

Αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τις ειδικές διαδρομές και το ακριβές χρονοδιάγραμμα του αγώνα, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Τέλος, να θυμίσω ότι η Ελλάδα έχει συμβόλαιο για τη διεξαγωγή του Rally Ακρόπολις και και για το 2022 στο WRC.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr