Το περασμένο Σάββατο δύο άνδρες, 59 και 70 ετών, έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα Tesla Model S που έπεσε πάνω σε ένα δέντρο, με το παράδοξο να είναι πως κανείς τους δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού.

Με το ατύχημα να παίρνει διαστάσεις επειδή λόγω της φύσης του υπονοήθηκε πως το Model S κινούνταν με ενεργοποιημένο το Autopilot, ο Elon Musk έγραψε στο Twitter πως σύμφωνα με τα logs της Tesla, το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ατυχήματος δεν είχε ενεργοποιημένο το Autopilot και παραγγέλθηκε χωρίς την FSD λειτουργία. Επίσης είπε πως το απλό Autopilot απαιτεί διαγραμμίσεις στον δρόμο για να ενεργοποιηθεί και ο δρόμος που συνέβη το δυστύχημα δεν είχε διαγράμμιση.

Σήμερα έγινε γνωστό πως τόσο η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητόδρομων (NHTSA) όσο και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) θα ερευνήσουν το συγκεκριμένο τροχαίο.

Σύμφωνα με τις αρχές το ατύχημα συνέβη λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με το αυτοκίνητο να χάνει την πρόσφυσή του σε μια στροφή και να καταλήγει πάνω σε ένα δέντρο.

Η αστυνομία δήλωσε πως μάρτυρες έχουν καταθέσει πως οι δύο άνδρες έφυγαν από ένα σπίτι χωρίς κάποιος από τους δύο να βρίσκεται στη θέση του οδηγού, προκειμένου να επιδείξουν τις ικανότητες αυτόνομης οδήγησης του αυτοκινήτου.

Όπως έγινε γνωστό, ο 59χρονος που έχασε τη ζωή του ήταν ο William Varner, αναισθησιολόγος στο επάγγελμα, που εργαζόταν στο Memorial Hermann The Woodlands Medical Center.