Η Citroen παρουσίασε σήμερα την επαγγελματική εκδοχή του μικρού της αυτοκινήτου πόλης, το οποίο ονομάζει My Ami Cargo. Η επαγγελματική έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου διατηρεί τις ίδιες διαστάσεις με το συμβατικό, έχοντας μήκος 2,41 μέτρα, ύψος 1,52 μέτρα και πλάτος 1,39 μέτρα, διαστάσεις που του χαρίζουν απροβλημάτιστη κίνηση σε οποιοδήποτε στενό.

Το My Ami Cargo προορίζεται για ελαφριά χρήση, μεταφορές μικρών φορτίων και κάλυψη μικρών αποστάσεων εντός της πόλης, και φαίνεται ότι θα προτιμηθεί για υπηρεσίες delivery. Η Citroen έχει αφαιρέσει το κάθισμα του συνοδηγού, και στη θέση του υπάρχει ένας ευέλικτος και πλήρως ασφαλισμένος χώρος αποσκευών, χωρητικότητας 260 λίτρων, κατασκευασμένος από πολυπροπυλένιο.

Ωστόσο, υπάρχει επιπλέον αποθηκευτικός χώρος στο πίσω μέρος, με ένα κουτί αποθήκευσης να είναι για φύλαξη smartphones ή γυαλιά, με την συνολική χωρητικότητα του My Ami Cargo να ξεπερνά τα 400 λίτρα.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι και η LCV έκδοση του Ami διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων, που του χαρίζει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 5,5 kWh, που του προσφέρει έως και 75 χλμ αυτονομίας, ενώ σε απλή οικιακή πρίζα φορτίζει σε 3 ώρες.

Στη Γαλλία θα γίνει διαθέσιμο από τον Ιούνιο και η τιμή του ξεκινά από τα €6.490, ενώ με 48μηνη μίσθωση το μηνιαίο ποσό είναι στα €24,18.