Η Ford ανακοίνωσε επιπλέον περικοπές παραγωγής λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, τονίζοντας ότι η τελευταία θα επηρεάσει την πρώιμη παραγωγή του πολυαναμενόμενου Bronco.

1

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία ανάφερε ότι θα επεκτείνει τις ημέρες κλεισίματος σε πολλά εργοστάσια της και θα προσθέσει δύο εβδομάδες κλεισίματος -από τις 17 Μαΐου- στο εργοστάσιο της στο Michigan. Η εν λόγω εγκατάσταση παράγει επί του παρόντος το Ford Ranger, καθώς και τα πρώτα μοντέλα του Bronco, με την κανονική παραγωγή του να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Αύγουστο.

2

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, το κλείσιμο του εργοστασίου στο Michigan δεν θα επηρεάσει τον προγραμματισμό της Ford να ξεκινήσει την παράδοση των Bronco στους αντιπροσώπους το καλοκαίρι. Η Ford έχει ήδη καθυστερήσει το λανσάρισμα του Bronco λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και την αλυσίδα εφοδιασμού της.

3Αναλυτικά

  • Το εργοστάσιο Chicago Assembly Plant, το εργοστάσιο Flat Rock Assembly Plant, οι γραμμές παραγωγής των F-150 και Transit του εργοστασίου Kansas City Assembly Plant και το εργοστάσιο Michigan Assembly Plant θα είναι εκτός λειτουργίας τις εβδομάδες που ξεκινάνε 17 Μαΐου και 24 Μαΐου.
  • Το εργοστάσιο Ohio Assembly Plant θα συνεχίσει να παράγει μόνο καμπίνες για τα Super Duty και Medium Duty pickups έως την εβδομάδα της 17ης Μαΐου, και θα είναι εκτός λειτουργίας την εβδομάδα της 24ης Μαΐου.
  • Το εργοστάσιο του Kansas City Assembly στο Missouri, το οποίο κατασκευάζει το Ford Transit, θα λειτουργεί μόνο μία βάρδια τις εβδομάδες της 31ης Μαΐου και 7ης Ιουνίου για να ολοκληρώσει τα πρώτα E-Transit.
  • Το εργοστάσιο Hermosillo Assembly Plant στο Μεξικό δεν λειτουργεί μέχρι την εβδομάδα της 10ης Μαΐου.
  • Επιπλέον, το εργοστάσιο Kentucky Truck Plant θα είναι εκτός λειτουργίας τις εβδομάδες 7ης και 14ης Ιουνίου για να κάνει τροποποιήσεις και να προετοιμαστεί για την επερχόμενη κυκλοφορία των νέων Super Duty pickups.