Λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata ανακαλούνται 4.954 Volkswagen Polo, Fox, Passat, Transporter και Crafter στην Ελλάδα που έχουν κατασκευαστεί από τον Οκτώβριο 2005 έως τον Αύγουστο 2009.

Σύμφωνα με την Volkswagen, υπάρχει η πιθανότητα εξαιτίας αυξημένης υγρασίας του αέρα και διακυμάνσεων στη θερμοκρασία, να προκληθεί αλλοίωση του μέσου προώθησης του μετωπικού αερόσακου. Ως συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση του μετωπικού αερόσακου, θα μπορούσαν να αποσπαστούν θραύσματα από το περίβλημα της γεννήτριας και να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες service VW για να γίνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, οι ακόλουθες διορθωτικές ενέργειες, ανάλογα με το μοντέλο των οχημάτων:

  • Crafter: θα αντικατασταθεί ο μετωπικός αερόσακος.
  • Fox: θα αντικατασταθεί η γεννήτρια αερίου του μετωπικού αερόσακου στην πλευρά του συνοδηγού.
  • Σε όλα τα άλλα επηρεαζόμενα οχήματα θα αντικατασταθεί η γεννήτρια αερίου του μετωπικού αερόσακου στην πλευρά του οδηγού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών VW στο τηλέφωνο 210 9981100 από 09.00 – 18.00 καθημερινά ή στο email: customercare@kosmocar.gr.