Την ανάκληση 621 Sprinter, παραγωγής ετών 2018 έως 2019, ανακοίνωσε η Mercedes στη χώρα μας, επειδή σε αυτά ενδέχεται να λασκάρει η ασφαλιστική ροδέλα από το μπουλόνι, το οποίο συνδέει το πεντάλ φρένου με την έδρα υποδοχής. Εάν λασκάρει η ασφαλιστική ροδέλα, το μπουλόνι μπορεί να γλιστρήσει και να βγει/απελευθερωθεί κατά τη χρήση του πεντάλ φρένου στο πλαίσιο της λειτουργίας του οχήματος.

Λόγω αυτού, ο φωτισμός πέδησης μπορεί να παραμένει μόνιμα αναμμένος, ακόμη και όταν δεν είναι πατημένο το πεντάλ φρένου, με αποτέλεσμα τα οχήματα που ακολουθούν να μην μπορούν να αναγνωρίσουν εάν το όχημά φρενάρει όντως. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Σε αυτή την περίπτωση, θα γινόταν σαφώς αισθητή μια κυκλική απόκλιση του πεντάλ φρένου ή/και μια διαφορετική αίσθηση του πεντάλ κατά την ενεργοποίησή του. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, τα φρένα παραμένουν λειτουργικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να τοποθετηθεί ένας επιπλέον δακτύλιος ασφάλισης στην έδρα υποδοχής του πεντάλ φρένου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 211 2111597.