Αγόρασε μια Huracan με χρήματα για τον κορωνοϊο και θα περάσει 6 χρόνια στη φυλακή

Σχετικά άρθρα

Ο 29χρονος επιχειρηματίας David T. Hines, από το Μαϊάμι της πολιτείας της Φλόριντα των ΗΠΑ, συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο αφού καταχράστηκε χρήματα του προγράμματος προστασίας μισθοδοσίας (Paycheck Protection Program), ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2020, στο πλαίσιο του νόμου CARES, για να παρέχει δάνεια σε επιχειρήσεις οι οποίες αδυνατούσαν να πληρώσουν τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του lockdown εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο Hines υποστήριξε ότι ήταν ιδιοκτήτης τεσσάρων επιχειρήσεων με 70 εργαζόμενους, και ότι είχε μηνιαία έξοδα 4 εκατ. δολάρια. Εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα ζήτησε δάνεια ύψους 13,5 εκατ. δολαρίων και έλαβε το ποσό των 3.984.557 δολαρίων. Ωστόσο, ο Hines δεν διέθεσε ποτέ το συγκεκριμένο ποσό στις επιχειρήσεις του, αλλά με αυτά τα χρήματα αγόρασε μια καινούρια Lamborghini Huracan Evo, ρούχα και κοσμήματα. Επιπλέον, πλήρωσε για επισκέψεις σε θέρετρα στο Miami Beach και για ραντεβού σε σάιτ γνωριμιών.

Ο Hines κατηγορούνταν για τραπεζική απάτη, για ψευδή δήλωση σε κρατικό ίδρυμα και για συμμετοχή σε συναλλαγές με παράνομα έσοδα. Δήλωσε ένοχος και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 6 χρόνια φυλάκισης ενώ πρέπει να επιστρέψει τα 3,4 εκατ. δολάρια που βρίσκονται στον τραπεζικό του λογαριασμό, με την Huracan να κατάσχεται και κατά πάσα πιθανότητα θα βγει σε δημοπρασία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...