Ο 29χρονος επιχειρηματίας David T. Hines, από το Μαϊάμι της πολιτείας της Φλόριντα των ΗΠΑ, συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο αφού καταχράστηκε χρήματα του προγράμματος προστασίας μισθοδοσίας (Paycheck Protection Program), ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2020, στο πλαίσιο του νόμου CARES, για να παρέχει δάνεια σε επιχειρήσεις οι οποίες αδυνατούσαν να πληρώσουν τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του lockdown εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο Hines υποστήριξε ότι ήταν ιδιοκτήτης τεσσάρων επιχειρήσεων με 70 εργαζόμενους, και ότι είχε μηνιαία έξοδα 4 εκατ. δολάρια. Εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα ζήτησε δάνεια ύψους 13,5 εκατ. δολαρίων και έλαβε το ποσό των 3.984.557 δολαρίων. Ωστόσο, ο Hines δεν διέθεσε ποτέ το συγκεκριμένο ποσό στις επιχειρήσεις του, αλλά με αυτά τα χρήματα αγόρασε μια καινούρια Lamborghini Huracan Evo, ρούχα και κοσμήματα. Επιπλέον, πλήρωσε για επισκέψεις σε θέρετρα στο Miami Beach και για ραντεβού σε σάιτ γνωριμιών.

Ο Hines κατηγορούνταν για τραπεζική απάτη, για ψευδή δήλωση σε κρατικό ίδρυμα και για συμμετοχή σε συναλλαγές με παράνομα έσοδα. Δήλωσε ένοχος και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 6 χρόνια φυλάκισης ενώ πρέπει να επιστρέψει τα 3,4 εκατ. δολάρια που βρίσκονται στον τραπεζικό του λογαριασμό, με την Huracan να κατάσχεται και κατά πάσα πιθανότητα θα βγει σε δημοπρασία.