Η Stellantis και η Foxconn ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία της κοινοπραξίας Mobile Drive, που έχει ως στόχο την από κοινού ανάπτυξη και εξέλιξη λογισμικού και hardware αυτοκινήτου νέας γενιάς.

Η 50:50 κοινοπραξία θα έχει έδρα στην Ολλανδία και θα επικεντρωθεί σε λύσεις συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τηλεματικής, 5G επικοινωνιών, τεχνητής νοημοσύνης, over-the-air ενημερώσεων, τηλεματικής, πλατφορμών και cloud υπηρεσιών, ενσωμάτωσης έξυπνων πινάκων οργάνων και ευκαιριών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Foxconn θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του λογισμικού και του σχετικού hardware, με την Stellantis να συνεισφέρει την τεχνογνωσία της, τον σχεδιασμό και την παγκόσμια εμπειρία της.

Τα μελλοντικά συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των αυτοκινήτων και των 14 εταιριών της Stellantis θα είναι δημιούργημα της Mobile Drive. Ωστόσο οι τεχνολογίες που θα δημιουργήσει η Mobile Drive δεν θα χρησιμοποιούνται μονάχα από τις εταιρίες της Stellantis, μιας και η κοινοπραξία είναι ανοικτή σε συνεργασίες και με άλλες ενδιαφερόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες, λειτουργώντας ως προμηθευτής.