Ο Elon Musk βρέθηκε χθες για μια ακόμη φορά στον χώρο που η Tesla κατασκευάζει το ευρωπαϊκό της gigafactory και δήλωσε πως η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους, με την αιτία της εξάμηνης καθυστέρησης να είναι η γερμανική γραφειοκρατία.

Ο Musk δήλωσε δυσαρεστημένος με τη γραφειοκρατία στη Γερμανία, υποστηρίζοντας πως η καθυστέρηση της έναρξης της λειτουργίας του εργοστασίου της έξω από το Βερολίνο οφείλεται στις μακροχρόνιες διαδικασίες έγκρισης.

Είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή γιατί μπορούμε να κατασκευάσουμε αυτοκίνητα μόνο όταν όλα τα κομμάτια είναι μαζί. Φαίνεται ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή στα τέλη του έτους.

Νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει λιγότερη γραφειοκρατία. Αυτό θα ήταν καλύτερο. Ωστόσο οι κανόνες είναι αθάνατοι. Θα πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος ενεργής διαδικασίας για την κατάργηση των κανόνων. Διαφορετικά, με την πάροδο του χρόνου, οι κανόνες θα συσσωρεύονται έως ότου τελικά δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα.

Η Tesla αρχικά είχε προγραμματίσει το εργοστάσιό της στη Γερμανία να ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων από την 1η Ιουλίου του έτους. Στο εργοστάσιο θα απασχολούνται 12.000 άνθρωποι που θα κατασκευάζουν 500.000 αυτοκίνητα ετησίως.