Πωλείται το αγωνιστικό Subaru Impreza WRC του Richard Burns, όπως ακριβώς τερμάτισε τον τελευταίο του αγώνα

Σχετικά άρθρα

Η συντριπτική πλειονότητα των παλιών αγωνιστικών αυτοκινήτων απέχει πολύ από το να χαρακτηριστούν πρωτότυπα. Τα περισσότερα έχουν κάποιο σοβαρό ατύχημα στο “βιογραφικό” τους ή σε μεγάλο ποσοστό διαθέτουν ανταλλακτικά που έχουν αντικατασταθεί. Έτσι, αν ψάχνεις κάτι πραγματικά πρωτότυπο για να προσθέσεις στη συλλογή σου, αυτό το αγωνιστικό Subaru Impreza (S6) WRC “τικάρει” όλα τα κουτάκια.

Με το συγκεκριμένo Impreza, ο αείμνηστος Richard Burns έτρεψε στο Rally Κορσικής, στο Rally Sanremo και στο Rally Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της σεζόν 2000 του WRC. Παρότι οι πιθανότητές του να κερδίσει τον τίτλο εκείνη τη χρονιά χάθηκαν μετά από μια έξοδο στη Φινλανδία, ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει την υψηλή απόδοση του, και γι’αυτό κέρδισε το Rally Μεγάλης Βρετανίας, το τελευταίο της σεζόν.

Αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, το αυτοκίνητο πουλήθηκε και μπήκε σε μια ιδιωτική συλλογή, όπου ο ιδιοκτήτης του επέλεξε να το διατηρήσει στην αρχική κατάσταση του, χωρίς να το ανακατασκευάσει. Έτσι, είναι ορατή η ζημιά στα μαρσπιέ και τις “ποδιές” του, ενώ λείπουν οι εξωτερικοί καθρέφτες, και μερικές άλλες ατέλειες που δείχνουν ότι το αυτοκίνητο είναι όπως ακριβώς όταν πέρασε την γραμμή τερματισμού στον τελευταίο του αγώνα.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του Impreza το έχει στην κατοχή του τρία χρόνια, και πρόσφατα έκανε μια συντήρηση στα μηχανικά μέρη του, για να εξασφαλίσει τη συνεχή ομαλή λειτουργία σε εκδηλώσεις επίδειξης. Ο οίκος δημοπρασιών Collecting Cars ανέβασε ακόμη και ένα video του αυτοκινήτου, με τον Chris Harris να το οδηγεί στις ειδικές διαδρομές της Ουαλίας, στις ίδιες ακριβώς που πριν από δύο δεκαετίες πήρε τη νίκη.

Το W25 SRT είναι το πιο αυθεντικό Impreza WRC και με την πώληση δίνεται και το Nokia 5110, το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Burns για να μιλάει με την ομάδα κατά την διάρκεια του αγώνα, καθώς επίσης και οι χειρόγραφες σημειώσεις του συνοδηγού του, Robert Reid.

Είναι πλήρως λειτουργικό και φυσικά αποτελεί τρομερό κειμήλιο της ιστορίας του WRC. Η διαδικτυακή δημοπρασία λήγε σε έξι ημέρες, αλλά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το υψηλότερο -εκ των μόλις 10 bids- είναι στις 410.000 λίρες, ήτοι €476.500, κάτι που σημαίνει ότι το τελικό ποσό πώλησης θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...