Στις αρχές του μήνα η Subaru έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία και το όνομα του νέου ηλεκτρικού της SUV που αναπτύσσει από κοινού με την Toyota. Σήμερα βλέπουμε μια rendering φωτογραφία του Solterra, το οποίο πρόκειται για ένα μεσαίο SUV της C κατηγορίας, παρόμοιου μεγέθους με το Forester που βασίζεται στην e-Subaru παγκόσμια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από κοινού με την αρθρωτή πλατφόρμα e-TNGA της Toyota.

Το αυτοκίνητο θα αποδίδει τουλάχιστον 280 άλογα, θα είναι τετρακίνητο με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, με την μπαταρία του να του προσφέρει αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Καναδά και της Κίνας από το 2022, με την πλατφόρμα να υποστηρίζει πισωκίνητα, προσθιοκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα, που θα εξοπλίζονται με μια μεγάλη γκάμα μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων που θα ταιριάζουν σε διάφορους τύπους οχημάτων.

Τόσο το Solterra, όσο και το Toyota bZ4X φέρουν τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και ηλεκτροκινητήρες της Toyota, με το όνομα Solterra να είναι το αποτέλεσμα της ένωσης των λατινικών λέξεων “Sol” και “Terra” που σημαίνουν “Ήλιος” και “Γη”. Σύμφωνα με την Subaru, η επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος έγινε:

Προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της, μαζί με τους πελάτες μας, και για να συμβολίσουμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε τις κλασικές δυνατότητες που έχει ένα SUV Subaru και πάει παντού, σε ένα εξ’ολοκλήρου ηλεκτρικό όχημα.