Μπορεί ένα ελαστικό να περιστραφεί με την ταχύτητα του ήχου;

Σχετικά άρθρα

Οι Ρώσοι του καναλιού Garage 54 στο YouTube αφού είδαν τι γίνεται όταν ένα χιονολάστιχο περιστρέφεται με 620 χλμ/ώρα, θέλησαν να δουν αν μπορούν να κάνουν ένα ελαστικό να περιστραφεί με την ταχύτητα του ήχου, τα 1.235 χλμ/ώρα.

Αρχικά έκαναν το πείραμα με ένα ελαστικό διαστάσεων 17″, αλλά η ζάντα ήταν βαριά για τον κινητήρα 60 ίππων του Lada και έτσι αντικαταστάθηκε από ένα ελαφρύτερο ελαστικό 13″, για να μπορέσει ο κινητήρας να κάνει το ελαστικό να γυρίσει στις στροφές ανά λεπτό που απαιτούνται προκειμένου να πιάσει την ταχύτητα του ήχου.

Στο video οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους, γι’αυτό λένε πως θα ξαναπροσπαθήσουν με άλλο δυνατότερο αυτοκίνητο που θα διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ωστόσο δηλώνουν απαισιόδοξοι για το αν τελικά καταφέρουν να κάνουν το ελαστικό να περιστραφεί με την ταχύτητα του ήχου και ο άμεσος στόχος τους είναι να το κάνουν να περιστραφεί με 1.000 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...