Η McLaren παρουσίασε σήμερα τη νέα έκδοση της Elva, που φέρει παρμπρίζ, προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις εκείνων που θέλουν να αποκτήσουν το βρετανικό hypercar, αλλά η έλλειψη του παρμπρίζ ήταν ανασταλτικός παράγοντας.

Μηχανικά φορά τον twin-turbo V8 4,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 815 ίππων με 800 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα και έτσι είναι ταχύτερη και από την Senna.

Στον βασικό εξοπλισμό το αυτοκίνητο δεν διαθέτει ηχοσύστημα προκειμένου να κρατηθεί το βάρος όσο γίνεται χαμηλότερα, το οποίο είναι μικρότερο από 1.300 κιλά. Ωστόσο όσοι το επιθυμούν προσφέρεται χωρίς κόστος. Τα καθίσματα, το σώμα και το πλαίσιο είναι από carbon, με τα φρένα να αποτελούνται από carbon- κεραμικούς δίσκους και δαγκάνες κατασκευασμένες από τιτάνιο.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου συναντάμε ενεργή αεροτομή που αυξομειώνει το ύψος και την γωνία της προκειμένου να βελτιστοποιείται η αεροδυναμική ισορροπία, ενώ λειτουργεί και ως αερόφρενο. Η McLaren θα κατασκευάσει μόλις 149 Elva.